Autor:

Brambory pečené v husím sádle

Střední
Ingredience
Brambory moučné 1 kg
Sádlo
Husí
180 g
Mořská sůl  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z brambor

Brambory oloupejte a pokrájejte tak, aby každý kousek měl jednu plochou stranu, protože ta se vždy opeče dokřupava. Vařte bez pokličky 6 minut, poté brambory slijte a přiklopte pokličkou a důrazně hrncem zatřeste, což brambory načechrá.

Pak dejte do pekáče sádlo a pět až deset minut ho předehřívejte v troubě - klasická 220 °C, horkovzdušná 200 °C. Jakmile se rozpálí, na chvíli pekáč vyjměte, opatrně do něj naskládejte brambory a celé je obalte v tuku. Dejte do trouby a pečte 3/4 až 1 hodinu, dokud nebudou brambory křupavé a opečené do tmavozlata. V polovině pečení je otočte.

Podávejte posypané mořskou solí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Květáková polévka s parmazánem Co dát na víkendový stůl? Články z

Komentáře k receptu: Brambory pečené v husím sádle

Komentáře

  1. Martina N   28.01.2009 | 13:16 | reagovat |

    Toto je recept z Nigela varí na Vianoce

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, které zpomalují hubnutí: Patří mezi ně sport i detox! 8 věcí, které zpomalují hubnutí: Patří mezi ně sport i detox!
Video: Co udělá levný šampon s barvenými vlasy? Video: Co udělá levný šampon s barvenými vlasy?
Tipy na víkend: Na nákupy, na polévku i za sluníčkem Tipy na víkend: Na nákupy, na polévku i za sluníčkem
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web