Autor:

Brambory pečené se zeleninou a fetou

Ingredience
Brambory
středně velkých
10 ks
Sůl  
Tymián  
Balkánský sýr
nebo řecké fety
200 g
Zelená paprika 1 ks
Červená paprika 1 ks
Olivový olej 2 lžíce
Cibule 1 ks
Česnek 3 stroužek

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy, Brambory

Brambory pořádně omyjeme a i se slupkou nakrájíme na asi 1 cm silné půlměsíce nebo můžete na plátky. Brambory položíme na plech, který vykládám pečícím papírem, ale můžete vymazat olejem. Brambory posolíme a posypeme tymiánem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 170 °C (horkovzdušná 160 °C) asi 30-40 minut. Upečené brambory musí mít křupavou kůrku. Mezitím na pánvi připravíme olivový olej, na kterém osmahneme nasekanou cibulku a česnek. Přidáme na nudličky nakrájenou červenou a zelenou papriku, osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme asi 10-15 minut, dokud není paprika úplně měkká. Nakonec ve velké míse smícháme upečené brambory, zeleninovou směs a na kostičky nakrájenou fetu.
Výborně se hodí k lehkému kuřecímu nebo krůtímu masu, ale dá se jíst i jako samostatný pokrm.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Komentáře k receptu: Brambory pečené se zeleninou a fetou

Komentáře

  1. Dagmar Stránská   22.01.2007 | 21:43 | reagovat |

    Moc Vám děkuji za vegetariánskou inspiraci. Určitě o víkendu zkusím.

  2. MartinV   22.01.2007 | 15:49 | reagovat |

    Fetu doporučuji předem nakrájet na plátky a nechat přes noc vylouhovat v misce s vodou => zbaví se tak přebytečné soli, kterou je konzervovaná. Samotná chuť sýra zůstane.

  3. Jana Z   22.01.2007 | 9:52 | reagovat |

    No teda dneska je tady jeden recept lepší než druhý, alespoň pro mě:-)) Miluju jednoduché ale DOBRÉ jídla.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web