Brambory na kyselo

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g brambory
    • 1
      l voda nebo vývar
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      ks bobkový list
    • 5
      ks pepř celý
    • 2
      lžíce máslo
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 2
      lžíce ocet 1-2
    • 1
      špetka tymián
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 2
      dl zakysaná smetana
    • 1
      ks cibule
    • petrželka zelená

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupané, omyté brambory nakrájíme na kostky a uvaříme ve slané vodě s bobkovým listem, celým pepřem a tymiánem do poloměkka. Uděláme z másla, cibule a hladké mouky jíšku, ke konci přidáme do jíšky jemně pokrájenou petrželku a vše vmícháme do brambor. Povaříme ještě asi 15 minut a občas promícháváme. Nakonec dochutíme solí, pepřem, octem a při podávání na talíř přidáme lžíci kysané smetany.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Dusan
    Dusan |

    12. 5. 2014 18:34

    To je presne ono to hladam taky recept mala moja mamka pošlete recept.

  • Naďa
    Naďa |

    4. 11. 2006 11:26

    Díky,že jste mi připoměla tuhle "bramborovou omáčku".Doma jsme jí říkali plpa,protože když se vařila,tak dělala tak plp,plp....

  • Honza
    Honza |

    4. 11. 2006 09:50

    Maminka je dělávala jednoduše - vařené brambory oloupala,protáhla na kostičky,osolila,opepřila,ooctila - důležitá je vyváženost soli a octa - poté přelila rozpuštěným máslem,přidala kousek ohřátého buřta a celá rodina se mohla užrat.Jednoduché,rychlé - dej jí Pán Bůh věčnou slávu.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    2. 5. 2006 07:10

    U nás sa vynecháva tymián, petržlen, v zápražke cibuľa a k zemiakom na kyslo sa podáva fašírka, mäsko na cibuľke, alebo klobáska na cibuľke a paprike. Veľkí žrúti ešte kúsok chleba.

  • zdenek andel
    zdenek andel |

    1. 5. 2006 14:58

    Toto vařila již moje babička a vždy to bylo velice jedlé

  • Alena
    Alena |

    3. 3. 2005 12:41

    Je to dobrý, rychlý a vzdáleně to připomíná kulajdu, jinak velmi nenáročné skoro dietní jídlo.