Brambory

Hodnocení:

Moje:

60 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Buflery
    • 60
      g cukr krupice
    • 110
      g hladká mouka
    • 15
      g pudinkový prášek vanilkový
    • 150
      g bílek
    • 80
      g žloutek
    • 40
      g voda
    • kakao na obalení
  • Cukrová hmota
    • 100
      g moučkový cukr
    • 100
      g sušené mléko
    • 1
      lžička med
    • 20
      g máslo
    • rumové aroma
    • bílek kousek
    • voda případně - vše smíchat v hladkou hmotu
  • Krém
    • krém oblíbený máslový

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Předem si připravíme bulflery - jednu třetinu mouky, pudinkový prášek, žloutky a vodu smícháme. Bílky vyšleháme v tuhý sníh, zašleháme cukr, lehce vmícháme žloutkovou směs a nakonec zbylou mouku. Dáme do sáčku s hladkou trubičkou a nastříkáme na plech vyložený pečícím papírem větší hromádky. Pečeme při teplotě asi 170-180 °C dorůžova.
2
Připravené buflery spojíme vždy 2 čokoládovým máslovým krémem a již slepené lehce potřeme krémem. Cukrovou hmotu rozválíme, rozkrájíme na čtverečky, do kterých zabalíme připravené buflery s krémem. Obalíme v kakau a vložíme do papírových košíčků.

Komentáře k receptu

  • Libuše xxxx
    Libuše xxxx |

    3. 12. 2005 15:58

    Dělám podobné cukroví, jen do cukrové hmoty místo rumového aroma dám pár kapek mandlové tresti ! Libka