Bramborové pirohy se zelím

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: mea

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg brambory
    • 200
      g hladká mouka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      ks žloutek
    • 500
      g kysané zelí
    • 1
      ks cibule
    • tuk

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Těsto: 800 g brambor uvaříme se slupkou. Brambory oloupeme, nastrouháme nebo prolisujeme. Přidáme mouku, žloutek, sůl a vypracujeme hladké těsto. Vyválime na 3 mm plát a nakrájime na čtverce, které plníme.
2
Náplň: 200 g oloupanych brambor uvaříme v osolené vodě. Zelí dusíme na tuku s cibuli. Uvařené brambory protlačíme a smícháme se zelím. Okořeníme a plníme čtverce. Vaříme v osolené vodě.
3
Hotové pirohy polijeme s osmaženou cibuli, nebo se podávají také s rajskou omáčkou.
Zařazení: Pokrmy Z brambor

Komentáře k receptu

  • Filip
    Filip |

    7. 9. 2015 14:45

    Bohužel mi z toho těsta vznikla strašná srágora - jako vždy z bramborového, prostě ho neumím. Jinak je to ale dobrá inspirace. Udělal jsem si noky se zelím a rajč.protlakem.