Bramboráky s čerstvým zelím

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: kidomarcela

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 750
      g brambory
    • 1
      ks vejce
    • 150
      g mouka
    • 1
      lžička kmín
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 1
      ks bílé zelí hlávka
    • tuk na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory oloupeme, nastrouháme nahrubo, přidáme vejce, sůl, pepř, kmín a těsto zahustíme moukou. Bílé zelí nadrobno nakrájíme a spaříme horkou vodou, aby změklo. Poté ho přimícháme k bramborovému těstu (zelí by mělo být o polovinu méně než bramborového těsta). Smažíme na rozpáleném oleji po obou stranách. Vhodné i jako příloha k masu.

Komentáře k receptu

  • Helen
    Helen |

    12. 9. 2013 18:16

    Místo mouky dej jemnou strouhanku, je to křupavé a krásně žluté.Dobrou chuť <:-)

  • Sydonie
    Sydonie |

    7. 7. 2013 20:43

    Nevím, kde se stala chyba, ale nám se podle tohoto receptu nepovedlo udělat jednolitou placku, spíš to dopadlo jako bramborová kaše :-$

  • Věra Michálková
    Věra Michálková |

    9. 3. 2011 11:22

    Děkuji za tento výborný recept byl opravdu vynikající :-) Ještě je k tomu dobrý česnek.

  • Jiří Vymětal
    Jiří Vymětal |

    25. 10. 2007 13:20

    zkuste přidat česnek, majoránku a doprostřed placky plátek anglické

  • Lenka
    Lenka |

    15. 9. 2007 09:29

    Placky jsou moc dobré, takové křupavější než jen z brambor.

  • Jana Peková
    Jana Peková |

    5. 5. 2007 21:27

    Znám a přidávám ještě ovesné vločky - moc dobré.