Bolavá kolena

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks vepřové koleno zadní
    • 5
      lžička hořčice
    • 7
      lžíce med
    • 5
      ks mrkev na kolečka
    • 500
      g houby žampiony + hlíva
    • 1,5
      sklenice červené víno polosladké
    • 3
      sklenice voda
    • 1
      kostka houbový vývar
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 2
      ks bobkový list
    • 5
      ks nové koření kuličky
    • 0,5
      lžička skořice není nutná

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kolena lehce osolíme (nepřehánět, bujón je slaný), opepříme, namažeme hořčicí smíchanou s medem. Do kameninové nádoby (nemusí být, ale je v ní chutnější) rozložíme polovinu mrkve a houby nakrájené na čtvrtky, položíme na to kolena, zasypeme další polovinou mrkve a hub. Zalejeme vodou, přidáme houbový bujón a nakonec víno se skořicí a pepřem. Dobře uzavřeme (používám těsto) a pečeme 3,5-4 hodiny na 150 °C.
2
Příloha bramborová kaše.
3
Pro zajímavost: na bolavá kolena se doporučují obklady z červeného vína .
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jiří Částka
    Jiří Částka |

    31. 7. 2009 16:35

    Jestli platí, že název prodává, tak tohle bych si asi nedal :o)

  • Marsí
    Marsí |

    7. 4. 2006 10:19

    Hehe..takže neumřu blbá...typla jsem to správně..takže zaspárovat těstem ...:o))))

  • Airan
    Airan |

    6. 4. 2006 14:43

    Opravdu zamicham jen mouku s vodou a oblepim nadobu kolem poklicky:-) Delavalo se to u nas od nepameti:-) V rimskym hrncem je to vyborne! Pan Ivo to vystihl, jen prvni dam poklicku a pak "zatestuji":-) Houbovy bujon sezenete bezne.

  • luckymili
    luckymili |

    6. 4. 2006 14:20

    Houbový bujón dostanete od Maggi v kostkách v běžných obchodech a v sypkém stavu v Makru /1kg/, u stánkových prodejců houbovou vegetu ta je také skvělá a v malém množství Houbové koření v obchodě.

  • Ivo Brož
    Ivo Brož |

    6. 4. 2006 14:02

    Zdravím všechny....s tím těstem si to představuji, že se vytvoří jakýsi šulánek, který se naaplikuje na hranu nádoby a na to se nasadí víko (ale třeba je to jinak). Já jsem se chtěl p.Novákové (nebo i ostatních) zeptat, zda se dá běžně sehnat houbový bujón? Já ony bujóny příliš nepoužívám, tak nemám zkušenost. Děkuji.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    6. 4. 2006 13:39

    Marsí, nemusí to být blbost, já znám jeden recept z tuším anglické kuchyně kde se taky pekáček nahoře uzavře těstem a peče se to současně. Akorát jsem ho nikdy nedělala, protože v receptu jsou ledvinky a těmi bych svého muže neuctila:-))

  • Koucká
    Koucká |

    6. 4. 2006 10:24

    Můžu péct v římském hrnci ?

  • Marsí
    Marsí |

    6. 4. 2006 09:42

    Tohle jsem taky paní Airan nějak nepochopila, ono to vypadá, jako kdyby jstre to oblepila tu nádobu těstem, ale to je asi blbost....:o)))

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    6. 4. 2006 09:32

    Airan, opět 1*! Ale mám dotaz, jaké těsto používáte na přikrytí?