Roláda z pečeného kolena

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule
    • 10
      stroužek česnek
    • 205
      g mleté maso
    • petrželová nať
    • 1
      ks bílek
    • nové koření
    • sůl
    • pepř mletý
    • sádlo
    • 1
      ks vepřové maso vykoštěné koleno
    • plastová láhev
    • potravinářská síťka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Koleno uvaříme do měkka ve slané vodě s novým kořením. Necháme vychladnout, vyklepneme a potřeme směsí z mletého masa, soli, pepře, česneku, natě a bílku. Srolujeme a strčíme do 2-litrové plastové láhve, ze které jsme odřezali dno i vrch. Přes láhev natáhneme síťku a koleno vytlačíme do síťky. Síťku zatáhneme a pečeme 30 minut na sádlem vymazaném pekáči.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    20. 3. 2006 07:15

    U nás dostať sieťku aj v potravinách, v kuchynských potrebách, skúste tam, kde je alobal, fólie na pečenie a pod. Niekedy aj v papiernictvách.

  • luckymili
    luckymili |

    18. 3. 2006 10:57

    omlouvám se, má nepozornost. do síťky jsem to ještě nezkoušela, kde ji seženu?

  • Jana Povolná
    Jana Povolná |

    18. 3. 2006 09:37

    ta láhev se tepelně nezpracovává...jen si s ní pomůžeme,natlačit ru roládu do síťky... :-)

  • luckymili
    luckymili |

    18. 3. 2006 07:03

    Paní Terezo, ráda bych vyzkoušela váš recept, jenom mám strach z té plastové láhve, všude říkají, jak je nebezpečná, nemůže při tepelném zpracování propouštět škodlivé látky?

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    26. 9. 2005 20:40

    Uz jsem to jedla v jedne hospudce a muzu potvrdit - je to super!!!