Bílkové řezy se žloutkovo-kávovým krémem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Marína_K

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 8
      ks bílek
    • 200
      g moučkový cukr
    • 150
      g ořechy
    • 20
      g strouhanka
    • 1
      lžička maizena
  • Krém
    • 8
      ks žloutek
    • 2
      lžíce černá káva silná
    • 120
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr nebo vanilínový cukr
    • 200
      g máslo
    • meruňkový džem

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Těsto: z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr a znovu šleháme. Do tuhého sněhu přidáme mleté opražené ořechy, prosátou strouhanku, maizenu. Plech vymažeme a vysypeme strouhankou a vlejeme těsto. Pečeme v předem mírně vyhřáté troubě (cca 150-160 °C). Upečené překrojíme na 3 podélné pláty.
2
Krém: žloutky, cukr, vanilkový cukr a kávu za stáleho míchání uvaříme dohusta (můžeme vařit i nad parou). Necháme vychladnout, postupně přidáváme změklé máslo a vymícháme do pěny.
3
První pás potřeme meruňkovým džemem, krémem a přeložíme druhým plátem, který potřeme stejně jako první. Přeložíme třetím plátem a celý zákusek potřeme krémem a posypeme mletými praženými ořechy. Necháme v chladu odležet.
Zařazení: Moučníky Řezy

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.