Autor:

Bezva dort

Střední
Ingredience
Dětské piškoty
Máslo 250 g
Mléko 4 dl
Vanilkový pudink 1 balení
Moučkový cukr  
Hnědý rum
trochu
 
Banány 3 ks
Jahodový kompot 1 plechovka
Ananasový kompot 1 plechovka
Smetana ke šlehání 1 kelímek
Potravinářská folie  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Nepečené, Dorty

Smícháme mléko s pudinkovým práškem a uvaříme pudink dle návodu. Po uvaření vychladíme ve studené vodě, je důležité ho při tom míchat, aby nevznikl škraloup a ten pak nevytvořil hrudky.

Změklé máslo ušleháme s cukrem a postupně přidáváme vychladlý pudink. Nakonec přidáme trochu rumu na ovonění, který je dobré mírně zahřát, aby se krém nezdrcnul.

Dortovou formu vyložíme potravinářskou folií a klademe do ní piškoty, které pokapeme ovocnou šťávou z jahod a anasu a střídavě naneseme krém, ovoce a opět piškoty. Horní vrstva končí piškoty. Dort necháme v lednici několik hodin ztuhnout a podáváme zdobený šlehačkou.

Variant tohoto dortu je spousta, krém lze například vyrobit ze 2 šlehaček + 2 ztužovače a tvarohu (250 g), nebo 2 šlehaček + 2 ztužovače a 3 zakysané smetany. Také ovoce lze použít jiné dle chuti.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
3
3 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 3 (hodnoceno 2x)
Reklama
Recepty na víkend: všemi milovaná čokoláda Články z

Komentáře k receptu: Bezva dort

Komentáře

  1. recepty73   08.04.2011 | 21:27 | reagovat | závadný

    ... 2 dětské piškoty :-D

  2. Di -   20.09.2008 | 7:41 | reagovat | závadný

    No podle prvního komentáře sem tento recept někdo vložil před dlouhými čtyřmi roky. Možná byl první, lucie, nemyslíte. Jinak mě duplikáty vadí taky, ale v tomto případě to asi bude jinak.

  3. Lucie Surová   19.09.2008 | 21:57 | reagovat | závadný

    Nebylo by lepší,než se sem vložínějaký recept kouknout, jestli tu už není jeho obdoba? Koukám nato a verze piškotových dortů ať už s pudinken nebo se zakysanou smetanou je tu snad stokrát. Jen ovoce se mění....

  4. jitka uhrova   23.05.2008 | 22:46 | reagovat | závadný

    mam dotaz, vcera jsem dort delala a puding mi bud malo ztuhnul nebo jsem to zvorala tim, ze jsem do nej jeste vmichala uslehanou slehacku.. poradte kde je prosim chyba.. diky moc.

  5. Jana z VM   01.11.2004 | 13:45 | reagovat | závadný

    Je to opravdu lahůdečka, ale já to teď dělám tak, že ty piškoty nejprve pokapu rumem, zamíchám, ušlehám 2 šlehačky se ztužovači a vanilkovými cukry, potom zašlehám 2 zakysané smetany a všechno i s piškoty promíchám, dávám i na kousky nakrájené ovoce, nebo z mrazáku mačkané jahody s cukrem, nacpu to do mísy, kterou jsem vymazala máslem a vysypala kokosem a nahoře to pěkně upěchuju a posypu nastrouhanou čokoládou.Sežere se to najednou.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web