Autor:

Banánový dort III.

Střední
Těsto
Vlašské ořechy
strouhané
3 lžíce
Strouhanka 2 lžíce
Hrubá mouka 1 lžíce
Kakao 1 lžíce
Moučkový cukr 4 lžíce
Cukr krystal 2 lžíce
Vejce
velká
6 ks
Náplň a ozdoba
Banány
velké
4 ks
Čokoládový krém  
Čokoládová poleva  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Z nastrouhaných ořechů, strouhanky, mouky a kakaa vymícháme suchou směs. V jedné míse vyšleháme bílky a do nich přidáme krystalový cukr, musí vzniknout tuhý sníh. V druhé míse vyšleháme žloutky spolu s práškovým cukrem na hustý krém. Do žloutkové směsi střídavě opatrně, jen převracením vmícháváme sníh a suchou směs. Těsto vlijeme do dortové formy, které jsme dno vymazali a vysypali moukou nebo strouhankou. Boky ne, aby se těsto o ně přichytilo. Pečeme, spíše sušíme asi hodinu. Tak nám dort neklesne. Otevřeme formu, až když těsto trochu vychladne, aby se boky neskřivily.

Úplně studený dortový korpus překrojíme. Potřeme krémem a na něj skládáme jako slimáka po délce rozkrájené banány, až po samotný střed. Musíme je i rozkrajovat, aby se pěkně poskládaly. Zatřeme krémem, přiložíme vrchní díl a celý dort potřeme zbylým krémem. Případně naplněný dort přelejeme čokoládovou polevou.

Autora receptu neznám. Dostala jsem ho před 40-ti lety v Rimavskej Sobote. Ale můžu říct, že je to nejoblíbenější dort mých dětí a vnoučat. Pokud mi záleží, aby byl velkolepý, peču tento dort z 1 a 1/2 dávky. Dortový řez je i krásný, po celé délce se rýsují půlměsíčky banánů.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Vanilková zmrzlina Domácí ledové osvěžení Články z

Komentáře k receptu: Banánový dort III.

Komentáře

  1. Kata Klánová   25.04.2010 | 15:07 | reagovat |

    parádní dort! inspirovala jsem se pařížskou šlehačkou a do ní ještě tvaroh.. a hotové jsem pokapala roztavenýma kaštanama!

  2. Gábina H   09.11.2007 | 13:07 | reagovat |

    Já bych pekla asi na 150 st.

  3. maxiprdelka   09.11.2007 | 10:47 | reagovat |

    No ja to dnes vecer skusim, je skoda ze tu neni napsane na kolika stupnich se dort susi... prosim pokud to nekdo vi, dopiste to tu aspon do komentaru. Dekuji

  4. Petra   10.09.2007 | 21:38 | reagovat |

    Dort jsem pekla v sobotu. Byl naprosto vláčný, křehký a chutný. Na promazání dortu jsem použila po domácku udělanou pařížskou šlehačku. Byl hned pryč. Příště musím péct nejméně z trojité dávky.

  5. Hana Konečná   09.05.2007 | 13:11 | reagovat |

    Výborný, tento dort už jsem pekla 2x a výsledek vždy stál za to. Děti se po něm mohly utlouct.Díky

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Výraz v obličeji prozradí i to, co nechcete. Jak se v něm vyznat? Výraz v obličeji prozradí i to, co nechcete. Jak se v něm vyznat?
Trápí vás pupínky i v dospělosti? Víme, jak na to! Trápí vás pupínky i v dospělosti? Víme, jak na to!
Přivolejte si lásku pomocí karmy: Jak se naučit magický rituál Přivolejte si lásku pomocí karmy: Jak se naučit magický rituál
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web