Autor:

Banánový dort III.

Střední
Těsto
Vlašské ořechy
strouhané
3 lžíce
Strouhanka 2 lžíce
Hrubá mouka 1 lžíce
Kakao 1 lžíce
Moučkový cukr 4 lžíce
Cukr krystal 2 lžíce
Vejce
velká
6 ks
Náplň a ozdoba
Banány
velké
4 ks
Čokoládový krém  
Čokoládová poleva  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Z nastrouhaných ořechů, strouhanky, mouky a kakaa vymícháme suchou směs. V jedné míse vyšleháme bílky a do nich přidáme krystalový cukr, musí vzniknout tuhý sníh. V druhé míse vyšleháme žloutky spolu s práškovým cukrem na hustý krém. Do žloutkové směsi střídavě opatrně, jen převracením vmícháváme sníh a suchou směs. Těsto vlijeme do dortové formy, které jsme dno vymazali a vysypali moukou nebo strouhankou. Boky ne, aby se těsto o ně přichytilo. Pečeme, spíše sušíme asi hodinu. Tak nám dort neklesne. Otevřeme formu, až když těsto trochu vychladne, aby se boky neskřivily.

Úplně studený dortový korpus překrojíme. Potřeme krémem a na něj skládáme jako slimáka po délce rozkrájené banány, až po samotný střed. Musíme je i rozkrajovat, aby se pěkně poskládaly. Zatřeme krémem, přiložíme vrchní díl a celý dort potřeme zbylým krémem. Případně naplněný dort přelejeme čokoládovou polevou.

Autora receptu neznám. Dostala jsem ho před 40-ti lety v Rimavskej Sobote. Ale můžu říct, že je to nejoblíbenější dort mých dětí a vnoučat. Pokud mi záleží, aby byl velkolepý, peču tento dort z 1 a 1/2 dávky. Dortový řez je i krásný, po celé délce se rýsují půlměsíčky banánů.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Reklama
Voňavý tvaroháč Tip na víkend: Tvaroh v hlavní roli Články z

Komentáře k receptu: Banánový dort III.

Komentáře

  1. Kata Klánová   25.04.2010 | 15:07 | reagovat | závadný

    parádní dort! inspirovala jsem se pařížskou šlehačkou a do ní ještě tvaroh.. a hotové jsem pokapala roztavenýma kaštanama!

  2. Gábina H   09.11.2007 | 13:07 | reagovat | závadný

    Já bych pekla asi na 150 st.

  3. maxiprdelka   09.11.2007 | 10:47 | reagovat | závadný

    No ja to dnes vecer skusim, je skoda ze tu neni napsane na kolika stupnich se dort susi... prosim pokud to nekdo vi, dopiste to tu aspon do komentaru. Dekuji

  4. Petra   10.09.2007 | 21:38 | reagovat | závadný

    Dort jsem pekla v sobotu. Byl naprosto vláčný, křehký a chutný. Na promazání dortu jsem použila po domácku udělanou pařížskou šlehačku. Byl hned pryč. Příště musím péct nejméně z trojité dávky.

  5. Hana Konečná   09.05.2007 | 13:11 | reagovat | závadný

    Výborný, tento dort už jsem pekla 2x a výsledek vždy stál za to. Děti se po něm mohly utlouct.Díky

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web