Balsamikový dresink

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 5
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: hanazealand

Suroviny

Vložit do nákupu
    • olivový olej
    • balzamikový ocet
    • dijonská hořčice nebo podobného typu
    • med
    • cukr
    • pepř mletý čerstvě namletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mixéru postupně všechno přidáváme a rozmixujeme. Všeho podle chuti. Vychází to asi na tři díly oleje, jeden díl octa, lžíci medu, lžíci cukru, lžíci hořčice, malou lžičku pepře a možná špetku soli. Každý musí podle chuti sám. Dresink nesmí být moc ostrý. Má být trochu hustý.
2
Do větší mísy natrhám salát, přidám jakoukoliv zeleninu (rajčata, červenou cibuli na proužky, okurku na půlkolečka, dýňová semínka), přidám trochu dresinku, ne moc a rukou lehce promíchám. Výborně se hodí v kombinaci s masem.

Komentáře k receptu

  • Hrbek Apina
    Hrbek Apina |

    24. 6. 2008 13:44

    Ja delam tento dressing tak, ze do neho pridam jeste strouzek cesneku a trochu sardelove pasty, pouze spetku cukru a zadny med. Vse rozmixuji. Doporucuji vyzkouset.

  • Alexandra Daňková
    Alexandra Daňková |

    24. 6. 2008 11:37

    super dresink, sice jsem ho zatím zkusila bez zeleniny, jen tak na lžičku a je moc dobrý, dělala jsem ho bez toho medu a cukru a s 1 stroužkem česneku a opravdu moc dobrý a má i takovou nasládlou chuť kvůli tomu bals.octu, takže tam ten cukr není ani potřeba

  • anna
    anna |

    11. 3. 2007 06:07

    Ja pouzivan namiesto cukru alebo medu domacu jahodovu alebo malinovu zavaraninu (ked nechcete mat zrnka, prepasirujte cez sitko). Cesnak moze byt aj praskovy - chut je jemnejsia.

  • Eli
    Eli |

    9. 3. 2007 08:54

    Holky mate pravdu, taky davam cesnek - a pak je to ten nejlepsi salatovy dresing co znam..

  • Lenka Kristová
    Lenka Kristová |

    8. 3. 2007 23:12

    Skvělý dresing, bez cukru a s česnekem používám i k naložení plátků masa.

  • Jana
    Jana |

    8. 3. 2007 19:32

    Take delam tento dresink.Chtela bych upresnit mnozstvi.Meri se na 1/4 l hrnek.Med nedavam,ale pridam rozdrceny cesnek.1/4 hrnku balsamikoveho octa,pridame lzicku soli a lzicku dijon horcice,rozmichame a prilivame 2/3 hrnku olivoveho oleje.Opeprime a pridame rozdrceny cesnek.Vyborny na listovy salat,jak jiz pise Eli.

  • Eli
    Eli |

    8. 3. 2007 11:09

    Tak tenhle dresink je velka dobrota, delam ho temer ke kazdemu salatu, jen vynechavam cukr. A Do salatku jeste pridavam piniove orisky a nekdy i rozinky. Vyborny je taky listovy salat s timto dresinkem a na kousky pokrajenym kozim syrem..