Autor:

Bábovka od Dr. Oetkera

Snadné
Ingredience
Žloutek 5 ks
Moučkový cukr 200 g
Voda 2 lžíce
Vanilkový cukr 1 balíček
Polohrubá mouka 300 g
Prášek do pečiva 1 balíček
Rostlinný olej 150 ml
Bílek 5 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Bábovky

Žloutky třeme s cukrem, vodou a vanilkovým cukrem do pěny (můžeme na nejvyšším stupni elektrického šlehače). Pak přidáme mouku s kypřicím práškem do pečiva a olej - šleháme elektrickým šlehačem na nejnižším stupni, dokud nevznikne hladké těsto. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Sníh zlehka vmícháme do těsta. Těsto rozdělíme, do 1/3 dáme např. kakao, nebo 4 lžíce silné kávy espresso. Po částech vylijeme do vymaštěné a moukou vysypané formy na bábovku. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180-190 °C po dobu 40-50 min.

Po upečení necháme bábovku 15 min odstát ve formě, pak ji vyklopíme na servírovací talíř a necháme zcela vychladnout. Servírujeme poprášenou moučkovým cukrem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1-
4.67 3 5 1
Reklama
Mirabelky s piškotovou drobenkou Kouzelné dezerty ve skle Články z

Komentáře k receptu: Bábovka od Dr. Oetkera

Komentáře

  1. Katka Š.   29.03.2009 | 13:25 | reagovat |

    Vyzkoušela jsem. Těsto bylo tužší a nešlo lít do formy, ale přidala jsem trochu mléka a oleje, a povedlo se. Možná to bude tím, že jsem tam dala jen 4 vejce, více jsem neměla, ubrala jsem i ostatních surovin, asi o 10dkg. Je ,,mokrá'', ale dobrá. Ještě nikdy jsem bábovku nedělala (je mi 15 let), takže amatérka, která to nakonec zvládla. Dobrý recept...

  2. Anonym   13.09.2007 | 15:17 | reagovat |

    musela jsem těsto zředit mlékem,bylo moc husté, ale je moc dobrá.

  3. Alena Kovářová   27.06.2007 | 10:11 | reagovat |

    Výborná bábovka. Vláčná. Dělala jsem jí trojbarevnou. Těsto jsem rozdělila na tři díly, první díl jsem nechala světlý, druhý díl jsem obarvila kakaem a třetí díl instantní kávou se skořicí.

  4. Mirka   25.09.2006 | 12:47 | reagovat |

    Opravuji se, polovinu cukru do bílku.

  5. Mirka   25.09.2006 | 12:46 | reagovat |

    tak je hotová a jedla jsem rozhodně lepší! SUCHÁ!

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Plné, nebo úzké: Co o vaší povaze vypovídá tvar rtů? Plné, nebo úzké: Co o vaší povaze vypovídá tvar rtů?
Vědci varují ženy před nošením podprsenek. Vážně jsou nebezpečné? Vědci varují ženy před nošením podprsenek. Vážně jsou nebezpečné?
5 zásadních pravidel sexu s kamarádem! Hlavně u něj nepřespávejte! 5 zásadních pravidel sexu s kamarádem! Hlavně u něj nepřespávejte!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web