Autor:

Anglické závitky

Střední
Ingredience
Bílý chleba
asi 5 krající s kůrkou
200 g
Cibule 1 ks
Česnek 2 stroužek
Petrželka 1 hrst
Klobása
čerstvé neuzené
450 g
Jablka 2 ks
Řapíkatý celer
řapíky
3 ks
Vlašské ořechy 100 g
Kari 1 lžička
Vejce
velké
1 ks
Citronová kůra 1 ks
Citronová šťáva 1 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Anglická slanina 30 plátek

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Slané

Pracujeme s bílou neuzenou klobásou, ale ne vinnou. Chléb rozmělníme a nasypeme do velké mísy. Pak nakrájíme cibuli s česnekem a petrželkou najemno, vymačkáme obsah klobás, nakrájíme oloupaná jablka najemno, nasekáme ořechy, drobně pokrájíme celerové řapíky a vše kromě slaniny smícháme. Ochutíme a okořeníme a ze vzniklé hmoty tvoříme válečky o síle prstu. Každý váleček omotáme slaninou jako se natáčí těsto na kremrole. Naskládáme do nízké zapékací misky nebo pekáčku nebo na plech a upečeme do červena.

Dobré jako zákusek k vínu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)

Komentáře k receptu: Anglické závitky

Komentáře

  1. luckymili   23.03.2006 | 8:54 | reagovat | závadný

    Souhlasím s p. Terezou, vinná klobása se opravdu nehodí, u nás na Moravě už jsou čerstvé klobásy po celý rok, např. Kaufland a teď před velikonocemi u každého řezníka.

  2. Tereza Jarčušková   23.03.2006 | 7:12 | reagovat | závadný

    Dievčatá, surová klobása je tá, ktorá je pred údením. Vyzerá ako vínna, ale je hrúbkou ako bežné klobásy. Vínnu by som tu nedávala, pretože práve to víno v nej ( aróma ) je veľmi silná a preberie chuť ostatným ingredienciám. Dostať surové klobásy aj v Čechách. V Carrefoure majú aj iné surové klobásy ako vínne, tie sa hodia lepšie.

  3. Jitka Malinová   22.03.2006 | 15:47 | reagovat | závadný

    Taky se domnívám, že je to vinná klobása, používám jí jako nádivku do krůtí rolády. Ale tu silnou, né tenkou. Toto musím vyzkoušet, líbí se mi tam hlavně ten chléb.

  4. Eva   22.03.2006 | 15:31 | reagovat | závadný

    To bude určitě vinná klobása, jiná by nešla vymačkat..

  5. Marcela   22.03.2006 | 14:51 | reagovat | závadný

    Myslí se tím vinná bílá klobása?

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout? Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout?
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde? Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web