Amasaké s pudinkem a ovocem

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      l amasaké (Jáhlové, rýžové)
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • 2
      lžíce maizena 1-2
    • 1
      lžíce cukr
    • 0,4
      l mléko
    • 1
      hrst sušené švestky Jablka, hrušky a meruňky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Amasaké smícháme se sušeným ovocem a za občasného míchání přivedeme k varu. Zatím rozmícháme pudink, Maizenu a cukr ve studeném mléku. Pomalu vmícháme do vařicího amasaké a mírně povaříme 2 minuty. Přelijeme do misek a přiklopíme je. Podáváme teplé nebo studené.
2
Tipy: použijeme kakaový pudink a přidáme 1/2 lžíce kakaa - těsně před přelitím do misek zamícháme kousky čokolády s ovocem přidáme 1 lžíci kokosu - na dno misek dáme piškoty.
3
Vlastní zkušenost: amasaké vždy připravuji 2-4 litry, co zbude převařím a dále zpracujeme na pudinky, nákypy, jahelníky apod. Dá se i zmrazit, ale zatím nikdy nezbylo :-)
Zařazení: Pokrmy Sladké
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • barbora
    barbora |

    17. 2. 2013 17:18

    je to moc dobry a hlavne kdyz si ten dortik strcim do pici a pak mi ho muj kluk vylize :-P a pak mu jeho curaka tim potru a lizu twl to je takova basta a jeste me to tak vzrusuje az jsem se s toho posrala a udelala jsem se mu do drzky <3 ale trochu se za to stidim tak co bravo je to pekne O:-)

  • david
    david |

    15. 11. 2012 14:21

    vipdáto dobře 8-) :-)

  • kuchařky
    kuchařky |

    11. 7. 2011 17:49

    hm...... :-\ vypadá to hezky a doufáme že to bude taky tak dobře chutnat <3

  • Z21
    Z21 |

    21. 4. 2011 11:11

    :-\ :-D :-| :-S

  • Z21
    Z21 |

    21. 4. 2011 11:10

    Zbíhají se mi sliny

  • Fanda Trevoris-Magoris Heyda
    Fanda Trevoris-Magoris Heyda |

    27. 2. 2011 17:48

    Deto(mnaaaaaam) :-*

  • Adušinka
    Adušinka |

    7. 1. 2011 21:17

    MNO vypadá to fakt pěkně !! 8-)

  • Adušinka
    Adušinka |

    7. 1. 2011 21:16

    MNO vypadá to fakt pěkně !! 8-)

  • MartinV
    MartinV |

    22. 12. 2007 22:43

    Můžeme použít jakýkoliv škrob nebo pudink, je pouze pro zahuštění, bez něj má Amasaké konzistenci kaše a nedrží tvar.

  • Máří
    Máří |

    18. 11. 2007 14:11

    Maizena je kukuřičný škrob, najdete ho běžně např. pod názvem Gustin (dr. Oetker)

  • Bara K
    Bara K |

    17. 11. 2007 15:14

    Co je to Maizena?Da se v ČR bezne koupit,nebo pouze ve specializovanych obchodech?

  • MartinV
    MartinV |

    2. 2. 2007 22:29

    Amasaké je sladká kaše bez přídavku cukru. Příprava viz recept "Amasaké se švestkami - sladký, zdravý a levný mls". Více o Amasaké, příznivém účinku a použití je v Diskuzi v článku "Článek o Amasaké od MUDr. Strnadelové" (http://recepty.atlas.cz/diskuze_prispevek.asp?id_prispevek=JMRRNNLNL3).Aledost teorie, doporučuji vyzkoušet, skvělá věc ! :-)

  • Miroslava Severová
    Miroslava Severová |

    31. 1. 2007 13:11

    Co je to AMASAKÉ ? a jak a z čeho se připravuje ? ještě nikdy jsem se s tímto názvem nesetkala.