Autor:

Ali smetanovo-rybízová buchta

Střední
Piškotový korpus
Vejce 5 ks
Cukr krystal 200 g
Polohrubá mouka 200 g
Horká voda 6 lžíce
Prášek do pečiva
1/2 sáčku do pečiva
 
Krém
Zakysaná smetana 2 balení
Vanilkový cukr 2 balíček
Šlehačka 250 ml
Ztužovač šlehačky 1 ks
Rybíz
(Může být i jiné na drobno pokrájené ovoce)
1 hrnek
Rosol
Voda
1/2 l
 
Tang
Nejlépe pomerančový
1 balení
Vanilkový pudink 1 ks
Cukr
Dle rozpisu na puding
 
Pečící papír  
Tuk  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Nejprve si předehřejeme troubu na 180 st.C. Umícháme piškotový korpus: žloutky zašleháme s cukrem a za stálého šlehání přidáme horkou vodu. Směs nalijeme do mouky smíchané s práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh z bílků. Těsto vylijeme na plech a rozetřeme k okrajům. Dáme péct při 180 st.C. na 5-10 minut, pozor, nutno hlídat, těsto se rychle peče!

Hotový piškot necháme vychladnout a zatím si uděláme smetanový krém: Smetany smícháme spolu se šlehačkou, vanilkovými cukry a ztužovačem. Krátce vše našleháme (asi půl minuty až minutu, ne déle, zdrclo by se to) a rozetřeme na vychladlý piškotový korpus. Poté poházíme rybízem.

Nakonec uvaříme rosol: Ve vodě rozpustíme TANG i puding a cukr dle návodu na pudingu a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Ihned nalijeme na smetanovou vrstvu a rovnoměrně rozetřeme. Buchtu je nejlépe nechat přes noc uležet do druhého dne. Dobrou chuť!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Recept na skvělé domácí tiramisu Články z

Komentáře k receptu: Ali smetanovo-rybízová buchta

Komentáře

  1. Miroslava Severová   12.08.2009 | 13:05 | reagovat | závadný

    a jak hustý bude ten krém, až se bude krájet moučník, nerozpatlá se to ? Promiňte ten výraz.Nebo to udrží ten želatynový rosol ?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web