Autor:

Alenčino rizoto

Střední
Ingredience
Kuřecí maso
Kuřecí čtvrtky (lze použít i kostry)
3 ks
Rýže
nejlépe parboleid
4 ks
Cibule
velká
1 ks
Smetana ke šlehání 250 ml
Sůl  
Nakládaná kukuřice
hrášek či mražená zelenina
1 plechovka

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Kuřecí čtvrty osolíme, vložíme do pekáčku, zalijeme poměrně velkým množstvím vody (tak 1,5 - 2 hrnky) a přidáme také nakrájenou cibuli. Upečeme do měkka.
Necháme trošku zchladnout, vykostíme a nakrájíme na malé kousky. V pekáčku by nám mělo zbýt dost šťávičky, do které vsypeme neuvařenou rýži (bez sáčků), kousky masa a zalijeme smetanou. Dobré je dát slupky zbavené pokrájené rajče. Přikryjeme a dáme péct.
Musíme kontrolovat a průběžně podle potřeby dolévat vodou nebo ještě lépe vývarem!
A taky ochutnávat, jestli už je rýže měkká. Nakonec můžeme vmíchat mraženou zeleninu nebo konzervu nějaké té kukuřice nebo hrášku atd. To už záleží na chuti každého.
Já jsem v mezičase, kdy kuře chladlo upekla v té rozpálené troubě bábovku :).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 11 x
2+
4.36 11 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 11x)
Pikantní pečený bůček Tip na víkend: Oblíbené vepřové maso Články z

Komentáře k receptu: Alenčino rizoto

Komentáře

  1. petra   03.06.2013 | 17:46 | reagovat | závadný

    Vynikající!! :-)

  2. Andy   07.06.2012 | 17:57 | reagovat | závadný

    Opravdu výborné i přítel se olizoval až za ušima ;-)

  3. michalGIP   04.02.2012 | 16:01 | reagovat | závadný

    fakt dobry :-) :-) :-) :-) :-) :-)

  4. Danča Křiv.   03.08.2011 | 16:12 | reagovat | závadný

    Fakt dobré :-)

  5. Jarouš   31.01.2011 | 23:19 | reagovat | závadný

    Postupuji následně. Na pánvi osmahnu slaninu nebo uzené krky uvařené a obrané nebo co dům dá k tomu přidám zeleninu mraženou, sterilovanou nebo čerstvou dle dostupnosti a chuti. Mezitím uvařím rýži ( používám titanové nádobí nemá chybu ) pak vše v míse smíchám přidám kari nebo červenou papriku dle chutia nakonec dle potřeby můžeme osolit většinou není třeba amírně opepřit.

    1. Evik   31.05.2011 | 14:58 | reagovat | závadný

      Ano, postupuji stejně a je to výborné. :-)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web