Alenčino rizoto

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks kuřecí maso Kuřecí čtvrtky (lze použít i kostry)
    • 4
      ks rýže nejlépe parboleid
    • 1
      ks cibule velká
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • sůl
    • 1
      plechovka nakládaná kukuřice hrášek či mražená zelenina

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí čtvrty osolíme, vložíme do pekáčku, zalijeme poměrně velkým množstvím vody (tak 1,5 - 2 hrnky) a přidáme také nakrájenou cibuli. Upečeme do měkka.
2
Necháme trošku zchladnout, vykostíme a nakrájíme na malé kousky. V pekáčku by nám mělo zbýt dost šťávičky, do které vsypeme neuvařenou rýži (bez sáčků), kousky masa a zalijeme smetanou. Dobré je dát slupky zbavené pokrájené rajče. Přikryjeme a dáme péct.
3
Musíme kontrolovat a průběžně podle potřeby dolévat vodou nebo ještě lépe vývarem!
4
A taky ochutnávat, jestli už je rýže měkká. Nakonec můžeme vmíchat mraženou zeleninu nebo konzervu nějaké té kukuřice nebo hrášku atd. To už záleží na chuti každého.
5
Já jsem v mezičase, kdy kuře chladlo upekla v té rozpálené troubě bábovku :).
Zařazení: Maso Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • petra
    petra |

    3. 6. 2013 17:46

    Vynikající!! :-)

  • Andy
    Andy |

    7. 6. 2012 17:57

    Opravdu výborné i přítel se olizoval až za ušima ;-)

  • michalGIP
    michalGIP |

    4. 2. 2012 16:01

    fakt dobry :-) :-) :-) :-) :-) :-)

  • Danča Křiv.
    Danča Křiv. |

    3. 8. 2011 16:12

    Fakt dobré :-)

  • Evik
    Evik |

    31. 5. 2011 14:58

    Ano, postupuji stejně a je to výborné. :-)

  • Jarouš
    Jarouš |

    31. 1. 2011 23:19

    Postupuji následně. Na pánvi osmahnu slaninu nebo uzené krky uvařené a obrané nebo co dům dá k tomu přidám zeleninu mraženou, sterilovanou nebo čerstvou dle dostupnosti a chuti. Mezitím uvařím rýži ( používám titanové nádobí nemá chybu ) pak vše v míse smíchám přidám kari nebo červenou papriku dle chutia nakonec dle potřeby můžeme osolit většinou není třeba amírně opepřit.

  • Nikola Machů
    Nikola Machů |

    2. 12. 2009 13:20

    když se tam dá zelenina bonduelle v plechovce, tak to půjde... ta přece neni mražená... anonyme..

  • Anna
    Anna |

    9. 5. 2007 13:36

    Rizoto jse dělala včera k večeři, a zeleninu jsem zamíchala už předvařenou, pak byla akorád.

  • Anonym
    Anonym |

    19. 3. 2007 10:28

    pokud nakonec vmíchám mraženou zeleninu, tak musí zákonitě zůstat syrová a tvrdá

  • Anonym
    Anonym |

    18. 3. 2007 16:26

    Skusím to