718/779/1-ruzove.jpg

Jaký pokrm se hodí k rosé

19.07.2011 | F.O.O.D. | Gourmet

Spojení jídla s vínem představuje bezesporu vrchol gurmánského prožitku. Ne jinak je tomu v případě rosé. Ta při vhodné kombinaci s tím správným pokrmem mohou přinést nevšední chuťový zážitek. Delikátní a velmi individuální.

Česká republika se v posledních několika letech stala velmi významným producentem kvalitních růžových vín charakteristických svou mladostí, lehkostí, svěžestí a výraznou ovocnou chutí. Obsah alkoholu, dobrá kyselinka i středně plné tělo výrazně přispívají k tomu, že se moravská a česká růžová vína mohou párovat s nepřeberným množstvím pokrmů.

Od různých druhů ryb připravovaných na všechny způsoby, plodů moře a těstovin, přes kořeněné hovězí maso, vepřové, telecí a drůbeží. Stejně tak se růžové víno výborně hodí k uzeninám, pikantním sýrům nebo zeleninovým pokrmům. Velmi dobře chutná rosé také v kombinaci s exotickou a arabskou kuchyní. Za zmínku stojí i netradiční spojení růžového vína s hot - dogy nebo hamburgery.

Při snoubení růžového vína s pokrmy je nezbytné, aby bylo víno vždy správně podáváno. Rosé by mělo být před konzumací vychlazeno na teplotu od 8 do 12 stupňů. Nesmí se ovšem přechladit! Teprve takto servírované růžové víno je zárukou harmonického splynutí všech důležitých složek konkrétního jídla.

Růžové koktejly

Růžová vína lze kombinovat s širokou škálou pokrmů. Stejně široké využití mají také při přípravě osvěžujících míchaných drinků. Ty každý jistě ocení zejména v teplých letních měsících. Kvalitní rosé si tak lze vychutnat v kombinaci s kousky melounu, jahod, malin, borůvek nebo také brusinek. Výběr možností je nepřeberný. Růžové víno snese i míchání s rozličnými sirupy a dalšími ingrediencemi. Musí být však vždy voleny tak, aby chuť a svěžest rosé podpořily a ne naopak.

Bližší informace o růžovém víně, vhodných chuťovkách i tipy na drinky z rosé naleznete na webu: www.ruzove.cz

http://www.mf.cz

Fotogalerie

719/779/1-ruzove.jpg
Vytisknout

Diskuse ke článku

V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přidat kometář Všechny komentáře

Další články z rubriky

Největší gastronomické trendy roku 2017

17.01.2017 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Stejně jako každý rok, i letos se nesou gastronomií trendy z minulého roku a opět se vyzdvihuje lokálnost, maximální čerstvost a tradice. Pozadu nejsou ani hipsterské kavárny, minimalismus a alternativní stravování.

7 receptů, které musíte zkusit na horách v Rakousku

16.01.2017 | F.O.O.D. | Rubrika: Gourmet

Chystáte se během zimních měsíců na dovolenou do rakouských Alp? Jestli ano, tajně vám závidíme. Pokud se musíte spokojit s českými hory, doporučujeme vám si alespoň připravit několik delikátních rakouských receptů.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Trendy v barvách a účesech pro rok 2017: Takhle to nosí celebrity! Trendy v barvách a účesech pro rok 2017: Takhle to nosí celebrity!
Disney kolekce hrníčků právě teď v BILLE Disney kolekce hrníčků právě teď v BILLE
Jaká je nejoblíbenější poloha při sexu: Máte ji rádi taky? Jaká je nejoblíbenější poloha při sexu: Máte ji rádi taky?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web