718/779/1-ruzove.jpg

Jaký pokrm se hodí k rosé

19.07.2011 | F.O.O.D. | Gourmet

Spojení jídla s vínem představuje bezesporu vrchol gurmánského prožitku. Ne jinak je tomu v případě rosé. Ta při vhodné kombinaci s tím správným pokrmem mohou přinést nevšední chuťový zážitek. Delikátní a velmi individuální.

Česká republika se v posledních několika letech stala velmi významným producentem kvalitních růžových vín charakteristických svou mladostí, lehkostí, svěžestí a výraznou ovocnou chutí. Obsah alkoholu, dobrá kyselinka i středně plné tělo výrazně přispívají k tomu, že se moravská a česká růžová vína mohou párovat s nepřeberným množstvím pokrmů.

Od různých druhů ryb připravovaných na všechny způsoby, plodů moře a těstovin, přes kořeněné hovězí maso, vepřové, telecí a drůbeží. Stejně tak se růžové víno výborně hodí k uzeninám, pikantním sýrům nebo zeleninovým pokrmům. Velmi dobře chutná rosé také v kombinaci s exotickou a arabskou kuchyní. Za zmínku stojí i netradiční spojení růžového vína s hot - dogy nebo hamburgery.

Při snoubení růžového vína s pokrmy je nezbytné, aby bylo víno vždy správně podáváno. Rosé by mělo být před konzumací vychlazeno na teplotu od 8 do 12 stupňů. Nesmí se ovšem přechladit! Teprve takto servírované růžové víno je zárukou harmonického splynutí všech důležitých složek konkrétního jídla.

Růžové koktejly

Růžová vína lze kombinovat s širokou škálou pokrmů. Stejně široké využití mají také při přípravě osvěžujících míchaných drinků. Ty každý jistě ocení zejména v teplých letních měsících. Kvalitní rosé si tak lze vychutnat v kombinaci s kousky melounu, jahod, malin, borůvek nebo také brusinek. Výběr možností je nepřeberný. Růžové víno snese i míchání s rozličnými sirupy a dalšími ingrediencemi. Musí být však vždy voleny tak, aby chuť a svěžest rosé podpořily a ne naopak.

Bližší informace o růžovém víně, vhodných chuťovkách i tipy na drinky z rosé naleznete na webu: www.ruzove.cz

http://www.mf.cz

Fotogalerie

719/779/1-ruzove.jpg
Vytisknout

Diskuse ke článku

V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přidat kometář Všechny komentáře

Další články z rubriky

Šunka jako hlavní ingredience: Plněné rolky i italská focaccia

29.03.2017 | F.O.O.D. | Rubrika: Gourmet

Šunka chutná nejlépe s poctivým máslem na čerstvém chlebu. Jak ale dokazují následující recepty, ani s kreativnějším přístupem se nemusíte strachovat o výsledek. Vepřová šunka s vysokým podílem masa je totiž potěšení samo o sobě!

Jarní dezerty, které musíte vyzkoušet!

28.03.2017 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Vše se začíná probouzet a čerstvé ovoce se začíná dostávat na pulty obchodů. Nechte se inspirovat jarními chutěmi a připravte si něco lehkého a sladkého.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web