718/779/1-ruzove.jpg

Jaký pokrm se hodí k rosé

19.07.2011 | F.O.O.D. | Gourmet

Spojení jídla s vínem představuje bezesporu vrchol gurmánského prožitku. Ne jinak je tomu v případě rosé. Ta při vhodné kombinaci s tím správným pokrmem mohou přinést nevšední chuťový zážitek. Delikátní a velmi individuální.

Česká republika se v posledních několika letech stala velmi významným producentem kvalitních růžových vín charakteristických svou mladostí, lehkostí, svěžestí a výraznou ovocnou chutí. Obsah alkoholu, dobrá kyselinka i středně plné tělo výrazně přispívají k tomu, že se moravská a česká růžová vína mohou párovat s nepřeberným množstvím pokrmů.

Od různých druhů ryb připravovaných na všechny způsoby, plodů moře a těstovin, přes kořeněné hovězí maso, vepřové, telecí a drůbeží. Stejně tak se růžové víno výborně hodí k uzeninám, pikantním sýrům nebo zeleninovým pokrmům. Velmi dobře chutná rosé také v kombinaci s exotickou a arabskou kuchyní. Za zmínku stojí i netradiční spojení růžového vína s hot - dogy nebo hamburgery.

Při snoubení růžového vína s pokrmy je nezbytné, aby bylo víno vždy správně podáváno. Rosé by mělo být před konzumací vychlazeno na teplotu od 8 do 12 stupňů. Nesmí se ovšem přechladit! Teprve takto servírované růžové víno je zárukou harmonického splynutí všech důležitých složek konkrétního jídla.

Růžové koktejly

Růžová vína lze kombinovat s širokou škálou pokrmů. Stejně široké využití mají také při přípravě osvěžujících míchaných drinků. Ty každý jistě ocení zejména v teplých letních měsících. Kvalitní rosé si tak lze vychutnat v kombinaci s kousky melounu, jahod, malin, borůvek nebo také brusinek. Výběr možností je nepřeberný. Růžové víno snese i míchání s rozličnými sirupy a dalšími ingrediencemi. Musí být však vždy voleny tak, aby chuť a svěžest rosé podpořily a ne naopak.

Bližší informace o růžovém víně, vhodných chuťovkách i tipy na drinky z rosé naleznete na webu: www.ruzove.cz

http://www.mf.cz

Fotogalerie

719/779/1-ruzove.jpg
Vytisknout

Diskuse ke článku

V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přidat kometář Všechny komentáře

Další články z rubriky

Cukroví podle čtenářů: 5 sladkých receptů, které musíte vyzkoušet

05.12.2016 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Vybrali jsme pro vás lahodných 5 receptů na vánoční cukroví, podle kterých pravidelně pečete. Nechybí sladká klasika v podobě vanilkových rohlíčků, ani čokoládové pralinky, které můžete darovat nejenom k Vánocům.

Rychlé cukroví? Časopis F.O.O.D. radí, jak na něj!

30.11.2016 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Druhá adventní neděle se blíží a s ní i vánoční svátky, čas klidu, pohody a sladkého cukroví. Naučte se ho péct jako profesionál podle 4 osvědčených a rychlých receptů, které pro vás každoročně připravuje časopis F.O.O.D. pod vedením nejzkušenějších cukrářů a kuchařů.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web