Cibuli a fenykl pokrájejte na kousky, v hrnci rozehřejte 2 lžíce oleje a cibuli s fenyklem pomalu restujte, asi 5 minut. Přidejte pokrájenou...
více o Rychlá polévka z červené řepy a fenyklu
Žloutky s cukrem vyšleháme do husté pěny, přilijeme olej, přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem a kakaem a nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílků...
více o Míša řezy
Mléko nalijeme do mísy a rozšleháme v něm vejce.
Přidáme špetku soli a pomalu přisypáváme mouku. Stále šleháme, aby nevznikly hrudky.
Hotové těsto...
více o Recept na nejlepší palačinky
Cibuli, česnek a brambory oloupeme. Cuketu vařím i se slupkou, stačí pouze opláchnout. Všechnu zeleninu nakrájíme na větší kostičky.
Všechny...
více o Zeleninová polévka s červenou řepou
Připravte si marinádu. Do misky dejte jogurt. Z citronů nastrouhejte kůru, vymačkejte z nich šťávu a přidejte do mísy spolu s nadrceným česnekem,...
více o Marinované řecké kuře
Do mísy nasypeme mouku s citronovou kůrou, cukry a solí, promícháme, uděláme uprostřed důlek, do kterého rozdrobíme droždí, které zalijeme polovinou...
více o Řepánky z bramborového těsta
Listové těsto rozbalte, propíchejte vidličkou, dejte na plechy vyložené pečicím papírem a v troubě rozehřáté na 200 °C upečte dozlatova, asi 15 minut....
více o Žloutkové řezy jako vánek
Rebarboru oloupejte a nakrájejte na kousky asi po 2 cm. Dejte ji do kastrolu, trochu podlijte vodou, přidejte citronovou kůru i skořici a za mírného...
více o Rebarborová zavařenina
Rebarboru oloupejte a nakrájejte na délku pečicí formy. Do širokého kastrolu nebo vyšší pánve nalije asi 50 ml vody a svařte se 60 g cukru, pak...
více o Rebarborový obrácený koláč s mandlemi
Řepu i jablko oloupejte a nakrájejte na kostky, zázvor najemno nastrouhejte. Vše dohladka rozmixujte s citronovou a jablečnou šťávou, konzistenci...
více o Smoothie z červené řepy a zázvoru
Maso pokrájejte na kousky velikosti menšího sousta, dejte do mísy, přidejte zázvor, kurkumu, škrob, sójovou omáčku a dobře promíchejte. Nechte odležet...
více o Restovaná zelenina s kuřecím masem
Oddělte bílky od žloutků. Do velké mísy nasypte mouku s práškem do pečiva, přidejte cukr, pokrájené změklé máslo a žloutky. Suroviny promíchejte, aby...
více o Hraběnčiny řezy podle časopisu F.O.O.D.
Ředkvičky důkladně očistěte. Odkrojte lístky a nakrájejte je nahrubo, bulvy pokrájejte na tenká kolečka.
Sýr dobře umíchejte s nadrceným česnekem,...
více o Toasty se sýrovo-ředkvičkovou pomazánkou
Makrelu zbavte kůže i kostí a natrhejte na kousky. Ředkvičky nakrájejte na kolečka. Citrusy ostrým nožem vyfiletujte, tedy zbavte blan. Špenát...
více o Citrusový salát s ředkvičkami a špenátem
Ředkvičky pečlivě očistěte, odkrojte lístky. Pár lístků i bulev si odložte na ozdobu, ostatní nakrájejte na tenká kolečka. Cibuli pokrájejte najemno,...
více o Smetanová ředkvičková polévka
Lístky ředkviček pečlivě omyjte a rozmixujte s česnekem, oříšky, parmazánem a citronovou kůrou. Postupně přilévejte olej až do požadované konzistence....
více o Ředkvičkové pesto
Rebarboru oloupejte a nakrájejte na centimetrové kousky. Dejte ji do kastrolu, přidejte slité rozinky, koření, trochu vody a přiveďte k varu. Přisypte...
více o Mřížkový koláč s rebarborou
Dejte vařit brambory ve slupce. Lilky pokrájejte na kolečka asi 1 cm silná, rozložte je na papírové utěrky, posolte a nechte vypotit asi 10 minut....
více o Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.
Mrkev a celer oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Cibuli nakrájejte nadrobno. Vše zprudka restujte na olivovém oleji - když začne zelenina...
více o Těstoviny s restovanou zeleninou
Lososa nakrájejte na 4 porce, ze všech stran ho potřete olejem, osolte, opepřete a nechte odpočinout při pokojové teplotě. Zeleninu očistěte,...
více o Losos s restovanou zeleninou
Mléko přiveďte k varu, nasypte do něj mák, promíchejte a nechte 30 minut nasáknout. Formu (20 x 20 cm) zlehka vymažte máslem a vyložte pečicím papírem...
více o Tvarohové řezy s mákem
Pískavice je jednoletá bylina. Tvoří přechod mezi pícninami a obilovinami. Má přímou , chudě větvenou lodyhu s trojčetnými listy, které se podobají listům komonice. Květy vyrůstají jednotlivě nebo po dvou z úžlabin listů na kratičkých stopkách, mají pětizubý kalich a žlutavě bílou korunu. Tenké, až 10cm dlouhé lusky jsou poněkud srpovitě prohnuté a čítají až 20 semen. Kvete v červu a červenci.