Cibuli nakrájíme a osmažíme dozlatova na trošce sádla či oleje. K ní přidáme osmažit i pokrájené vepřové, drůbeží, králičí maso, které dochutíme...
více o Rýže s pečeným masem
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme pokrájené cibule. Pak přidáme na kostky pokrájené, osolené a opepřené maso. Pokud zvolíme maso kuřecí či krůtí,...
více o Guláš s hráškem
Pokrájenou cibuli si na oleji osmažíme do světlezlaté barvy. Pak přidáme hrubě nastrouhanou řepu, ochutíme solí, kmínem a pod poklicí dusíme doměkka...
více o Dušená červená řepa / zelí z řepy
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, pak vmícháme změklé máslo (lze i částečně rozpuštěné), tvaroh (pokojová teplota), jemně nastrouhanou citronovou...
více o Citronovo-tvarohová buchta
Recept není nijak výjimečný. Je doma vymyšlený. Rozhodla jsem se vložit ho sem, protože jsem nenašla žádný recept na buchtu s cuketou, aby cuketa...
více o Cuketa v perníku
V míse smícháme suché přísady. Oddělíme bílky od žloutků a bílky ušleháme do tuha. K suchým přísadám přidáme olej, mléko a žloutky a šleháme dokud...
více o Tradiční belgické vafle
Zamícháme hustší těsto a vylijeme na vymazaný a vysypaný plech. Poklademe půlkami švestek, posypeme skořicovým cukrem. Dále posypeme hustě mletým...
více o Výborný a rychlý švestkový koláč s mákem
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme lžičkou soli, promícháme s kari kořením a solamylem.
Rychle opečeme na oleji, přidáme nahrubo nakrájené...
více o Kuřecí prsa na kari se smetanou