On má rád dobré jídlo. Ona si potrpí na romantické zážitky... Máme pro vás valentýnské tipy kam na večeři!
Les Moules
Jedinečné valentýnské menu zahrnuje v restauraci Les Moules zahrnuje nicoise salát s carpacciem z tuňáka a s křepelčím vajíčkem nebo kachní rilletes s cormichonkami, sorbet, výběr ze zdejších oblíbených mušlových rendlíků nebo grilovaný telecí pupek, tymiánové glazé, pečená zelenina, brambůrky salardaise a sladký čokoládový dortík s malinovou omáčkou.
Atmosféru podbarví tóny živé hudby. Oblíbená restaurace Belgian Beer Cafe Les Moules v Pařížské ulici je vyhlášená rybími specialitami z prvotřídních, čerstvých surovin, i atraktivním výběrem z více než čtyřiceti druhů piv. Svátek všech zamilovaných v Les Moules proto doprovodí také originální valentýnské speciály, které můžete ochutnat právě jen při této příležitosti. Valentýnskou nabídku v La Gare korunuje láhev Champagne brut jen za 990 Kč.
Pro zamilované páry jsou v Zámeckém resortu Dětenice připraveny speciální balíčky, které obsahují nejedno překvapení. Vybrat si můžete hned ze čtyř možností a strávit v Zámeckém resortu Dětenice romantický víkend sedlácký, měšťanský, královský nebo dokonce císařský. Nechte se rozmazlovat ve Středověkém hotelu a v Hotelu Rustikal a zažijte dobrodružství v krčmě! Oslavte svátek zamilovaných v jiné historické době a překvapte svého partnera!
Kubánská restaurace La Bodeguita del Medio připravila na Valentýna 3 chodové menu. Seviche z tuňáka s limetovou šťávou, nadívaná křepelka podávaná na rattatouille s omáčkou z portského vína a vanilková Panna cotta.
Francouzská brasserie Chez Marcel připravila na Valentýna dvě speciality. Mušle svatého Jakuba v šafránové omáčce s hráškovým pyré a hlívou ústřičnou restovanou na másle a Creme Brulée Grand Marnier
Restaurace Cartouche připravila na Valentýna speciální 3 chodové menu. Kozí sýr
s pečenými jablky nebo tataráček z lososa a modrohlava, pečené telecí s lanýžovou omáčkou, grilovanou zeleninou nebo grilovaný mořský vlk s tygřími krevetami
a divokou rýží a jako dezert sladké překvapení.
Francouzská brasserie La Gare připravila na Valentýna 4 chodové menu. Humrový bisque nebo mango salát s humrem, sorbet, tornedos z francouzských kachních prsou grilovaný Kamenáč s čočkovým ragú a pečený ananas s badyánem a domácí vanilkovou zmrzlinou. Živá hudba se zpěvem, možnost zakoupení valentýnských dárků v obchůdku s lahůdkami, který je součástí restaurace.
V restauraci Artisan připravili na Valentýna speciální 4 chodové menu. Mušlová polévka Clam chowder, raviolky s červenou řepou plněné ricottou, telecí scallopini s restovanou šalotkou, bramborový fondant a čokoládové soufflé s horkými malinami a vanilkovou zmrzlinou
Restaurace Villa Richter v zahradách Pražského hradu, Piano Terra, na valentýnský den připravila 4 chodové menu. Šlehaný kozí sýr s marinovanou červenou řepou, candát s hráškovým pyré a tvarohovými noky, dušený hovězí karabáček
s bramborovou kaší a křenem a čokoladový mousse s višněmi.
Karel Hynek, šéfkuchař krásné secesní restaurace Sarah Bernhardt, pro Vás na svatého Valentýna připravil 4 chodové menu. Karamelizovaný kozí sýr s lilkovým kaviárem, rybí Bouillabaisse, telecí plátky s lanýžovým krémem na špenátových těstovinách a ratatouille z artyčoků a vyhlášený dort podniku Paříž a Princezna. V ceně je zahrnuta i sklenka sektu a káva nebo čaj.
V restauraci Hergetova Cihelna pro Vás připravil šéfkuchař Petr Laštovička speciální Valentýnské 3 chodové menu. Tuňákové sashimi se sójovo-limetovým dresinkem, telecí karé s bylinkovou krustou, křupavým brzlíkem, korunkou ze zeleného chřestu
a smržovou omáčkou a čokoládovo malinová terina.
V restauraci La Casa Argentina připravili 3 chodové valentýnské menu, které obsahuje tian z rajčat a cukety s mušlemi svatého Jakuba, tournedos z argentinské svíčkové s pomalu pečenými žebry, glazírovaným chřestem a vanilkovou panna cotu na jahodovém carpacciu.
Šéfkuchař restaurace La Rotonde a Alcron Roman Paulus připravil k Valentýnu speciální 4 chodové menu. Salát z královského kraba a avokáda, polévka
z topinamburu s uzeným kachním prsem, pečená telecí svíčková s brzlíkem
a bramborovo-lanýžovými noky nebo pečená hovězí svíčková s kaší z kandovaného lilku a raviolkou z volské oháňky a foie gras a dezert.
Restaurace U Básníka pánve připravila na Valentýna 3 speciality. Humrový cocktail na ledovém salátku s opečeným toastem, valentýnské medailonky z panenky se smetanovým bramborem a jahodové tiramisu.
V restauraci Salut v Holešovicích připravili na Valentýna 2 chodové menu. Grilovaná vepřová panenka obalená v bylinkách, francouzský čokoládový dortík s omáčkou
z lesních plodů. V ceně káva a sklenička sektu. Restaurace disponuje krbem, který potěší nejen v těchto zimních dnech.
V restauraci Como připravil šéfkuchař Pavel Mencl na Valentýna 6 chodové degustační menu. Vitello tonnato, bramborový krém s lanýžovým olejem, grilované mušle svatého Jakuba s šafránovýn risottem, limetový sorbet, galantina z králiččího hřbetu a mandlové tiramisu. 14.2. večer ukázky argentinského tanga.
V restauraci Na Pěšině připravili dvě varianty valentýnského menu, které obsahuje tataráček z čerstvého lososa, konfitovaný králičí hřbet podávaný s restovaným listovým špenátem, čokoládové fondy s čerstvým ovocem nebo mix listových salátů s baby mozzarellou, masové špízy z vepřové panenky a kuřecích prsíček a lehký jogurtový dortík s čerstvými jahodami a jahodovou omáčkou.