Také vám mandarinky a čokoláda připomínají nadílku od prosincového Mikuláše? A skořice s vejci zase uplynulé Vánoce? Použijte tuto magickou čtveřici a budete překvapeni, jak skvělé recepty vzniknou.
Šlechtěním řady odrůd mandarinek vzniklo mnoho druhů těchto oranžových krásek. Známe například tangerinky, klementinky nebo mandory. Měly by mít jednolitou barvu a silnou a svěží vůni, určitě si vždy před jejich nákupem přičichněte. Nekupujte přemrzlé plody, bývají nahořklé a kyselé a zkazily by chuť jídla.
Skloubení čokolády s vínem je fenomenální trend. Dnes se dokonce vyrábí speciální druhy čokolády k určitým vínům. V každém případě nás může těšit, že obojí svým složením zlepšuje naši vitalitu i náladu.
Skořice se do Evropy dostala přes Středozemní moře z Asie v 7. století. Jídlu dodává sladkou vůni a pikantnější chuť. Je uznávaným přírodním antidepresivem, má protizánětlivé účinky, urychluje štěpení tuků.
Bohatým zdrojem bílkovin se všemi základními aminokyselinami, bez tuku a cholesterolu. To jsou bílky. Jsou důležité pro kondici svalů, při velké fyzické zátěži. Proto bílky, které vám zbyly z pečením snadno zužitkujete. Frittatu můžete také upéct jen ze sněhu smíchaného s nastrouhaným sýrem. Pak ji lze zavinout do nadýchané omelety a servírovat s jakoukoliv podušenou zeleninou nebo čerstvým salátem.