• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Články
  • Gourmet
  • Telecí maso po italsku

Telecí maso po italsku

F.O.O.D.
| 21. 6. 2016
Gourmet
Telecí maso po italsku

Telecí patří v italské kuchyni k nejoblíbenějším, zejména v severních oblastech. Vyzkoušejte kombinaci delikátní chuti libového masa a pro tuto zemi typických surovin.

Telecí pečeně na víně

4 porce, příprava: 3 hodiny

* 1 kg telecí pečeně
* sůl a pepř
* 100 g másla
* 4 šalotky
* 2 mrkve
* 2 řapíky celeru
* 2 bobkové listy
* 300 ml červeného vína
* 300 ml zeleninového vývaru
* 1 kg brambor typu B
* 1 žloutek
* 50 g másla
* 100 ml plnotučného mléka
* 100 ml smetany 33%

Telecí pečeni osolte, opepřete a orestujte na troše másla ze všech stran. Ve výpeku orestujte na malé kousky nakrájenou šalotku, poté mrkev a řapíkatý celer. Přidejte bobkový list, sůl a pepř, podlijte vínem a nechte odpařit alkohol. Vložte zpět maso a přiklopené dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C. Podlévejte vývarem a pečte doměkka asi 2 hodiny. Když maso změkne, vyjměte ho z omáčky, propasírujte ji přes cedník a dochuťte solí a pepřem. Případně přidejte máslo pro zjemnění. Oloupané a nakrájené brambory dejte vařit, potom je rozmačkejte, přidejte žloutek a máslo, teplé mléko a teplou smetanu. Vše vyšlehejte a dochuťte solí.


Milánské kotlety

4 porce, příprava: 3,5 hodiny

* 150 g másla
* 1 šalotka
* 2 stroužky česneku
* 2 jarní cibulky
* bobkový list
* sůl a pepř
* 1 hrst bazalky
* 1 hrst petrželky
* 1 lžíce nasekaného tymiánu
* 2 lžíce bílého balzamika
* 200 ml bílého vína
* 4 telecí kotlety s kostí
* hladká mouka
* 2 vejce
* 50 ml smetany
* strouhanka
* olej
* citron
* listový salát

Na másle orestujte nasekanou šalotku spolu s česnekem a jarní cibulkou, přidejte bobkový list, sůl, pepř, bylinky, zalijte balzamikem a redukujte. Přilijte víno, nechte odpařit alkohol a odstavte z plotny. Do vychladlého láku ponořte očištěné kotlety a nechte alespoň 2 hodiny odležet. Pak kotlety vyjměte a nechte okapat. Osolte, opepřete a obalte v trojobalu (mouka, vajíčko se smetanou a nasekanou petrželkou a strouhanka). Kotlety smažte na oleji z obou stran podle velikosti 6 až 8 minut z každé strany, zakápněte citronem. Podávejte se salátem.


Telecí svíčková s tuňákovou omáčkou

4 porce, příprava: 45 minut

* 1 lžička pepře v celku
* 1 lžíce růžového pepře
* 1 lžička chilli vloček
* 1 kg telecí svíčkové
* sůl a pepř
* olej na restování
* 6 žloutků
* 100 ml olivového oleje
* 1 lžíce nakládaných kaparů
* 5 filetů sardelek
* 200 g tuňáka ve vlastní šťávě
* 1 citron
* pečivo

V hmoždíři rozdrťte pepř, růžový pepř a chilli vločky. Svíčkovou nakrájejte asi na 3 cm vysoké válečky, osolte a obalte ve směsi koření. Maso zprudka orestujte tři minuty z každé strany, zabalte do alobalu a nechte dojít v troubě předehřáté na 180 °C asi 8 minut. Mezitím si připravte majonézu z 6 žloutků a oleje, přidejte nasekané kapary, sardelky a tuňáka, vše důkladně promíchejte a dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. Svíčkové řezy podávejte s tuňákovou majonézou a čerstvým pečivem.


Telecí kýta s risottem

4 porce, příprava: 45 minut

* 4 plátky telecí kýty
* sůl a mletý černý pepř
* 100g parmské šunky
* 4 snítky šalvěje
* 4 snítky tymiánu
* růžový pepř
* 2 lžíce olivového oleje
* 100 ml zeleninového vývaru

OMÁČKA

* 6 kuliček zeleného pepře
* 2 lžíce medu
* 3 lžíce balzamikového octa
* 250 ml červeného vína
* 2 lžíce pomerančové šťávy

RISOTTO

* 2 šalotky
* 100 g másla
* 300 g rýže arborio
* sůl a pepř
* 300 ml bílého vína
* 300 ml zeleninového vývaru
* 20 g parmazánu
* 2 hrsti rukoly

Maso osolte a opepřete, proložte šunkou, šalvějí a tymiánem. Zabalte a orestujte ze všech stran. Přiklopte a pečte při 180 °C doměkka, podlévejte vývarem. Na polovině másla orestujte nasekanou šalotku, přidejte rýži, osolte, opepřete, podlijte vínem a redukujte. Podlévejte a vařte asi 20 minut. Přidejte strouhaný parmazán, rukolu a máslo. Víno, balzamiko, med a pepř přiveďte k varu. Přidejte pomerančovou šťávu a redukujte. Rolky podávejte s omáčkou a risottem.

Diskuze ke článku

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další články z rubriky

Doporučujeme

15 minut
Penne s tuňákem a kukuřicí

Penne s tuňákem a kukuřicí

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

Poslední sledované recepty

52
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
49
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
46
Čokoládové cupcaky s mascarpone krémem
Čokoládové cupcaky s…
42
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
37
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…

Zajímavé články

Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
Proč nevylévat vodu z těstovin? 5 skvělých způsobů, jak ji můžete využít
Proč nevylévat vodu z těstovin? 5 skvělých…
Mraky, mořské vlny nebo bouřka: Poznáváte dezert s tajuplným názvem?
Mraky, mořské vlny nebo bouřka: Poznáváte dezert…
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami. Které vysázet k paprikám, okurkám nebo mrkvi?
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu…
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin,…
AHA.cz Pastrňák pryč z domu! Zvláštní krok manželky Rebeccy

Pastrňák pryč z domu! Zvláštní krok manželky Rebeccy

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Jak vypadá dokonalé ženské tělo? Těchto 8 slavných dam k němu podle vědců nemá daleko

Jak vypadá dokonalé ženské tělo? Těchto 8 slavných dam k němu podle vědců nemá daleko

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Poctivá Halle Berryová (58): Kvůli zákazu nahoty mění šatník!

Poctivá Halle Berryová (58): Kvůli zákazu nahoty mění šatník!

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy 7 nejhorších manželů zvěrokruhu: Na tyhle muže si dejte pozor!

7 nejhorších manželů zvěrokruhu: Na tyhle muže si dejte pozor!

  • Recepty.cz
  • Články
  • Gourmet
  • Telecí maso po italsku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact