• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Články
  • Gourmet
  • Telecí maso po italsku

Telecí maso po italsku

F.O.O.D.
| 21. 6. 2016
Gourmet
Telecí maso po italsku

Telecí patří v italské kuchyni k nejoblíbenějším, zejména v severních oblastech. Vyzkoušejte kombinaci delikátní chuti libového masa a pro tuto zemi typických surovin.

Telecí pečeně na víně

4 porce, příprava: 3 hodiny

* 1 kg telecí pečeně
* sůl a pepř
* 100 g másla
* 4 šalotky
* 2 mrkve
* 2 řapíky celeru
* 2 bobkové listy
* 300 ml červeného vína
* 300 ml zeleninového vývaru
* 1 kg brambor typu B
* 1 žloutek
* 50 g másla
* 100 ml plnotučného mléka
* 100 ml smetany 33%

Telecí pečeni osolte, opepřete a orestujte na troše másla ze všech stran. Ve výpeku orestujte na malé kousky nakrájenou šalotku, poté mrkev a řapíkatý celer. Přidejte bobkový list, sůl a pepř, podlijte vínem a nechte odpařit alkohol. Vložte zpět maso a přiklopené dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C. Podlévejte vývarem a pečte doměkka asi 2 hodiny. Když maso změkne, vyjměte ho z omáčky, propasírujte ji přes cedník a dochuťte solí a pepřem. Případně přidejte máslo pro zjemnění. Oloupané a nakrájené brambory dejte vařit, potom je rozmačkejte, přidejte žloutek a máslo, teplé mléko a teplou smetanu. Vše vyšlehejte a dochuťte solí.


Milánské kotlety

4 porce, příprava: 3,5 hodiny

* 150 g másla
* 1 šalotka
* 2 stroužky česneku
* 2 jarní cibulky
* bobkový list
* sůl a pepř
* 1 hrst bazalky
* 1 hrst petrželky
* 1 lžíce nasekaného tymiánu
* 2 lžíce bílého balzamika
* 200 ml bílého vína
* 4 telecí kotlety s kostí
* hladká mouka
* 2 vejce
* 50 ml smetany
* strouhanka
* olej
* citron
* listový salát

Na másle orestujte nasekanou šalotku spolu s česnekem a jarní cibulkou, přidejte bobkový list, sůl, pepř, bylinky, zalijte balzamikem a redukujte. Přilijte víno, nechte odpařit alkohol a odstavte z plotny. Do vychladlého láku ponořte očištěné kotlety a nechte alespoň 2 hodiny odležet. Pak kotlety vyjměte a nechte okapat. Osolte, opepřete a obalte v trojobalu (mouka, vajíčko se smetanou a nasekanou petrželkou a strouhanka). Kotlety smažte na oleji z obou stran podle velikosti 6 až 8 minut z každé strany, zakápněte citronem. Podávejte se salátem.


Telecí svíčková s tuňákovou omáčkou

4 porce, příprava: 45 minut

* 1 lžička pepře v celku
* 1 lžíce růžového pepře
* 1 lžička chilli vloček
* 1 kg telecí svíčkové
* sůl a pepř
* olej na restování
* 6 žloutků
* 100 ml olivového oleje
* 1 lžíce nakládaných kaparů
* 5 filetů sardelek
* 200 g tuňáka ve vlastní šťávě
* 1 citron
* pečivo

V hmoždíři rozdrťte pepř, růžový pepř a chilli vločky. Svíčkovou nakrájejte asi na 3 cm vysoké válečky, osolte a obalte ve směsi koření. Maso zprudka orestujte tři minuty z každé strany, zabalte do alobalu a nechte dojít v troubě předehřáté na 180 °C asi 8 minut. Mezitím si připravte majonézu z 6 žloutků a oleje, přidejte nasekané kapary, sardelky a tuňáka, vše důkladně promíchejte a dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. Svíčkové řezy podávejte s tuňákovou majonézou a čerstvým pečivem.


Telecí kýta s risottem

4 porce, příprava: 45 minut

* 4 plátky telecí kýty
* sůl a mletý černý pepř
* 100g parmské šunky
* 4 snítky šalvěje
* 4 snítky tymiánu
* růžový pepř
* 2 lžíce olivového oleje
* 100 ml zeleninového vývaru

OMÁČKA

* 6 kuliček zeleného pepře
* 2 lžíce medu
* 3 lžíce balzamikového octa
* 250 ml červeného vína
* 2 lžíce pomerančové šťávy

RISOTTO

* 2 šalotky
* 100 g másla
* 300 g rýže arborio
* sůl a pepř
* 300 ml bílého vína
* 300 ml zeleninového vývaru
* 20 g parmazánu
* 2 hrsti rukoly

Maso osolte a opepřete, proložte šunkou, šalvějí a tymiánem. Zabalte a orestujte ze všech stran. Přiklopte a pečte při 180 °C doměkka, podlévejte vývarem. Na polovině másla orestujte nasekanou šalotku, přidejte rýži, osolte, opepřete, podlijte vínem a redukujte. Podlévejte a vařte asi 20 minut. Přidejte strouhaný parmazán, rukolu a máslo. Víno, balzamiko, med a pepř přiveďte k varu. Přidejte pomerančovou šťávu a redukujte. Rolky podávejte s omáčkou a risottem.

Diskuze ke článku

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další články z rubriky

Doporučujeme

15 minut
Limetkový krém

Limetkový krém

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

35 minut
Palačinky s jahodovým rozvarem

Palačinky s jahodovým rozvarem

Poslední sledované recepty

68
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
42
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
40
Krupicová kaše
Krupicová kaše
33
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
28
Jednoduchá koprová omáčka z mléka
Jednoduchá koprová…

Zajímavé články

Nekonečná zelenina: Vypěstujte si salát, mrkev nebo zázvor ze zbytků
Nekonečná zelenina: Vypěstujte si salát, mrkev…
Rebarborové poklady ve skleničkách: Udělejte si džem, kompot, sirup nebo čatní
Rebarborové poklady ve skleničkách: Udělejte si…
S čím podávat chřest? Objevte kombinace pro opravdové fajnšmekry
S čím podávat chřest? Objevte kombinace pro…
Dorty v boho stylu: Pokochejte se těmi nejkrásnějšími
Dorty v boho stylu: Pokochejte se těmi…
Finále pořadu Peče celá země 2 bylo hodně napínavé. Kdo nakonec vyhrál?
Finále pořadu Peče celá země 2 bylo hodně…
AHA.cz Vítová 10 měsíců po narození syna: Rozvod s manželem!

Vítová 10 měsíců po narození syna: Rozvod s manželem!

Mimibazar Šance pro maminky z Prahy a Středočeského kraje: Získejte nákup v ceně 2000 Kč zdarma!

Šance pro maminky z Prahy a Středočeského kraje: Získejte nákup v ceně 2000 Kč zdarma!

Dáma.cz NUMEROLOGIE: Vypočítejte si své životní číslo. Je to jednoduché a funguje to!

NUMEROLOGIE: Vypočítejte si své životní číslo. Je to jednoduché a funguje to!

Blesk pro ženy Josef Abrhám: V těchto rolích jsme ho milovaly. Co vy?

Josef Abrhám: V těchto rolích jsme ho milovaly. Co vy?

Ženy.cz Pryč s černou, odvažte se! 8 nejhezčích plus size outfitů na jaro

Pryč s černou, odvažte se! 8 nejhezčích plus size outfitů na jaro

Blesk.cz Slzy ve Výměně manželek: Náhradní maminku zasáhne šokující zjištění o dceři!

Slzy ve Výměně manželek: Náhradní maminku zasáhne šokující zjištění o dceři!

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz GALERIE: Tyto retro skvosty si ze školky pamatujeme všichni. Jakých bylo 5 největších šíleností?

GALERIE: Tyto retro skvosty si ze školky pamatujeme všichni. Jakých bylo 5 největších šíleností?

Blesk Horoskopy Kdo s vámi bude randit jen kvůli kariéře? Tato znamení vás využijí a pak odkopnou

Kdo s vámi bude randit jen kvůli kariéře? Tato znamení vás využijí a pak odkopnou

Abecedazahrady Vytvořte si doma oázu klidu a pohody. 30 tipů jak na útulný balkon

Vytvořte si doma oázu klidu a pohody. 30 tipů jak na útulný balkon

  • Recepty.cz
  • Články
  • Gourmet
  • Telecí maso po italsku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí