Originální jídla z luštěnin? Dhal s mušlemi, hummus nebo chilli con carne
F.O.O.D.
|
28. 2. 2017
Gourmet
Připadají vám luštěniny nudné? Zkuste naše nové recepty z hrachu, čočky a fazolí. Nejen že jsou zdravé, ale s trochou inspirace se stávají neodolatelnými!
Čočkový dhal se zrodil v indické kuchyni a nejlépe chutná v kombinaci s kurkumou a koriandrem. Dejte pozor, aby se červená čočka nerozvařila a podávejte s orestovanými mušlemi. Zaručujeme vám fantastický chuťový zážitek!
Frittata je italská specialita, která se podobá omeletě, jenom se místo na pánvi připravuje v troubě, kde se zapéká. Sladký hrášek má výhodu v tom, že v mrazáku neztratí svou chuť ani barvu, proto nemusíte shánět čerstvý, ale rovnou použít mražený.
Hnědá čočka Castelluccio z italské Umbrie je v Evropě nejvíce ceněna. A není se čemu divit, jako jediná se totiž nemusí namáčet! Vyzkoušejte ji v čočkovém salátu s čerstvou zeleninou.
Hovězí filet mignon je malý kus svíčkové, který se podává málo až středně propečený, zejména kvůli zachování maximální šťavnatosti a křehkosti masa. V kombinaci s fazolovým hummusem připravíte pokrm plný bílkovin.
Sušený hrách má nepopiratelnou výhodu - vydrží 9 měsíců až 1 rok, takže je vždy po ruce. Nebojte se z něj uvařit hrachové pyré, které perfektně ladí společně s kuřecím masem a zároveň je skvělou náhradou za bramborovou kaši.
Bílé fazole jsou moučnější než fazole červené, proto lépe drží pohromadě mixovanou hmotu. V Japonsku tuto hmotu z fazolí používají k výrobě dezertů wagashi k zelenému čaji. My z nich doporučujeme připravit skvělé placičky, které si oblíbí i milovníci masa.
Červené fazole bývají pevnější než bílé a jsou základní surovinou mexické kuchyně. Uvařte si odlehčenou verzi chilli con carne s krůtím masem a jako bonus můžete na závěr přidat kostičku hořké čokolády. Uvidíte, že dodá jídlu výraznější chuť!