Co upéct z jablek? Vyzkoušejte smaženky nebo chlebíček!
F.O.O.D.
|
7. 3. 2017
Gourmet
Každému z nás doma přebývá pár jablek, je to oblíbená potravina, kterou zavařujeme, kompotujeme, vaříme a pečeme na různé způsoby. Připravili jsme pro vás pár receptů, kterými se můžete inspirovat.
Typické americké jablečné koláčky si můžeme upéci i v menší variantě jako předkrm. Stejně jako oblíbený štrůdl si klasické mřížkové koláče prostě zamilujete. Kromě toho, že skvěle chutnají, tak i dobře vypadají a hodí se tak na jakýkoliv večírek, především v retro stylu.
Chlebíček plněný jablky a rozinkami v calvadosu je příjemnou alternativou ke klasickému štrůdlu. Měkké nadýchané těsto ze smetany a mléka s křupavou kůrkou je ideální společník k víkendové snídani nebo odpolední kávě.
Francouzský koláč se trochu podobá naší české bublanině, příjemně překvapí svojí vláčnou konzistencí, která připomíná puding. Peče se nejen s jablky, ale i jinými druhy ovoce jako například s třešněmi.