Zelné knedlíky I.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg kysané zelí
    • 0,5
      kg hrubá mouka
    • 2
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 150
      g anglická slanina
    • 1
      ks žemle
    • 100
      ml zakysaná smetana
    • strouhanka na posypání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kyselé zelí vymačkáme a posekáme. V trošce kyselé smetany rozkvedláme 2 vejce, přidáme mouku, trochu vody, sůl a zpracujeme v těsto. Nakonec přidáme zelí, slaninu nakrájenou na kostičky a rozpuštěnou a 3 lžíce namočené žemle. Vše dobře promícháme a mokrou rukou děláme menší kulaté knedlíky. Dle velikosti vaříme 10-15 minut. Hotové posypeme strouhanou houskou a pomastíme sádlem. Podáváme s dušeným zelím.
Zařazení: Přílohy Knedlíky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.