Zelňačka trochu jinak

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • bílé zelí
    • brambory
    • zakysaná smetana
    • klobása
    • cibule
    • slunečnicový olej
    • sůl
    • kmín
    • paprika - sladká
    • paprika Pálivá
    • voda
    • maggi

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibulku nakrájíme na kostičky a na oleji osmažíme do zlatova, přidáme nakrájenou klobásu a 1/2 kávové lžičky pálivé papriky a 4-5 lžiček sladké papriky. Rychle orestujeme, aby nezhořkla, zalijeme vodou a přidáme překrájené zelí (neproplachovat, rovnou ze sáčku), osolíme a okmínujeme.
2
Mezitím oloupeme větší brambor, nastrouháme na jemno a vmícháme do polévky. Takto jí zahustíme. Na závěr zamícháme kysanou smetanu a dochutíme dle potřeby solí a polévkovým kořením. Necháme odstát.
3
<BR>Vaří se větší množství, protože navzdory normám EU, čím je starší tím je lepší.
Zařazení: Pokrmy Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Veronika
    Veronika |

    9. 1. 2015 22:46

    Dobrý den, podobně jako Lucie mám zkušenost, že když zelí nepropláchnu, tak je polévka sice plná zdravých látek ze zelí, ale kvůli kyselosti naprosto nepoživatelná. Raději proplachuji, pak nemá chybu. Dělám ji jen s tím rozdílem, že brambory a zelí přidávám v opačném pořadí - brambory se v kyselé vodě vaří moc dlouho. Jinak moc dobrý recept <:-)

  • Lucie Dománková
    Lucie Dománková |

    1. 3. 2010 17:40

    Podle receptu jsem zelí neproplachovala, šupla jsem ho tam rovnou z pytlíku a polévka byla strašně kyselá, ale opravdu hodně. Vy ostatní jste s tím neměli problém?

  • Majka Rončáková
    Majka Rončáková |

    6. 1. 2009 12:42

    Dělala jsem na Silvestra, skvělá. Takhle zahušťuji někdy i zelí.

  • Petr Kucín
    Petr Kucín |

    25. 12. 2008 08:49

    Povedla se i mně a chutnala

  • Roman Raba
    Roman Raba |

    27. 2. 2008 22:08

    Výborná a jednoduchá!

  • Anonym
    Anonym |

    21. 9. 2007 14:20

    Zůstanu u své zelňačky.

  • petu
    petu |

    21. 9. 2007 11:51

    Taky dělám tuto polévku ..mám ji od maminky, ale s tím rozdílem, že do ní nedáváme smetanu. Je výborná i bez smetany. :-))

  • Patricie
    Patricie |

    1. 8. 2007 09:56

    Polévka výborná, nicméně nastrouhaný brambor jí vůbec nezahustil, takže jsem smetanu nakonec musela rozmíchat s moukou a zahustit takto. Jinak chutnala celé rodině a faktem je, že čím starší, tím lepší.

  • Geeog Geeog
    Geeog Geeog |

    16. 7. 2006 06:15

    Dámy já děkuji za vaše příznivé ohodnocení.

  • Michaela Děžinská
    Michaela Děžinská |

    11. 5. 2006 10:59

    Polévka je opravdu výborná!!Má opravdu jemnou chuť prostě známka 1!!

  • Petra Jandlová
    Petra Jandlová |

    10. 3. 2006 23:32

    Je opravdu moooooooooc výborná!

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    18. 10. 2005 19:18

    Mńam, zelňačku já ráda.

  • irin1
    irin1 |

    18. 10. 2005 14:38

    souhlas,moje dcera zelnacku zboznuje ,tak jsem vyzkousela tuhle a sklidila velky uspech,diky

  • Veronika
    Veronika |

    28. 4. 2005 12:06

    Naprosto vynikající !! Doporučuji vyzkoušet !!!