Autor:

Zelňačka trochu jinak

Střední
Ingredience
Bílé zelí  
Brambory  
Zakysaná smetana  
Klobása  
Cibule  
Slunečnicový olej  
Sůl  
Kmín  
Paprika - sladká  
Paprika
Pálivá
 
Voda  
Maggi  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Polévky

Cibulku nakrájíme na kostičky a na oleji osmažíme do zlatova, přidáme nakrájenou klobásu a 1/2 kávové lžičky pálivé papriky a 4-5 lžiček sladké papriky. Rychle orestujeme, aby nezhořkla, zalijeme vodou a přidáme překrájené zelí (neproplachovat, rovnou ze sáčku), osolíme a okmínujeme.

Mezitím oloupeme větší brambor, nastrouháme na jemno a vmícháme do polévky. Takto jí zahustíme. Na závěr zamícháme kysanou smetanu a dochutíme dle potřeby solí a polévkovým kořením. Necháme odstát.

<BR>Vaří se větší množství, protože navzdory normám EU, čím je starší tím je lepší.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 14 x
1
5 14 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 14x)
Reklama
Mazanec Velikonoční recepty: mazanec, jehněčí, jidáše a další dobroty Články z

Komentáře k receptu: Zelňačka trochu jinak

Komentáře

  1. Veronika   09.01.2015 | 22:46 | reagovat | závadný

    Dobrý den, podobně jako Lucie mám zkušenost, že když zelí nepropláchnu, tak je polévka sice plná zdravých látek ze zelí, ale kvůli kyselosti naprosto nepoživatelná. Raději proplachuji, pak nemá chybu. Dělám ji jen s tím rozdílem, že brambory a zelí přidávám v opačném pořadí - brambory se v kyselé vodě vaří moc dlouho. Jinak moc dobrý recept <:-)

  2. Lucie Dománková   01.03.2010 | 17:40 | reagovat | závadný

    Podle receptu jsem zelí neproplachovala, šupla jsem ho tam rovnou z pytlíku a polévka byla strašně kyselá, ale opravdu hodně. Vy ostatní jste s tím neměli problém?

  3. Majka Rončáková   06.01.2009 | 12:42 | reagovat | závadný

    Dělala jsem na Silvestra, skvělá. Takhle zahušťuji někdy i zelí.

  4. Petr Kucín   25.12.2008 | 8:49 | reagovat | závadný

    Povedla se i mně a chutnala

  5. Roman Raba   27.02.2008 | 22:08 | reagovat | závadný

    Výborná a jednoduchá!

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web