Zeleninovo-masové lasagne

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks mrkev
    • 2
      ks cuketa menší
    • 400
      g rajčata
    • 600
      g mleté maso
    • 1
      plechovka rajský protlak malá
    • 0,5
      lžička oregáno
    • 1
      lžička rozmarýn
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 125
      ml vývar
    • 125
      ml červené víno
    • 125
      ml smetana
    • 40
      g hladká mouka
    • 60
      g máslo
    • 500
      ml mléko
    • 1
      špetka muškátový oříšek
    • 100
      g sýr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rajčata spaříme, oloupeme a zbavíme zrníček. Cibuli nakrájíme najemno, cukety, mrkev a rajčata na menší kousky. Ve větším kastrolu osmahneme cibuli, přidáme mleté maso a opečeme. Přidáme pokrájenou zeleninu a několik minut podusíme. Ochutíme rajčatovým protlakem, kořením, osolíme a opepříme. Přilijeme vývar a víno. Přikryté poklicí znovu podusíme asi 10 minut.
2
Smetanu ohřejeme zvlášť a vmícháme do masové směsi. Mouku opražíme na 40 g rozpuštěného másla. Zalijeme mlékem a za stálého míchání povaříme. Osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem. Do vymaštěné zapékací formy klademe střídavě vrstvu lasaní a masové směsi. Přelijeme bílou omáčkou, posypeme sýrem a poklademe vločkami zbylého másla. Zapékáme 30-40 minut v troubě vyhřáté na 200 °C.
Zařazení: Maso Mleté

Komentáře k receptu

  • Bobina
    Bobina |

    29. 9. 2014 22:49

    Jj, ja taky, docela vtipny ZELENINOVY s MLETYM masem :-D <:-) :-S

  • Lenka
    Lenka |

    8. 10. 2006 10:11

    A já myslela, že jsou zeleninové... co to maso tam? :)