Zelák

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Jarka O.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg žitná chlebová mouka
    • 6
      dl voda vlažná
    • 60
      g droždí
    • 3
      lžička kmín
    • 3
      lžíce ocet
    • 3
      lžička sůl
    • 1
      špetka cukr
    • 1
      sklenice kysané zelí na náplň
    • 100
      g sýr na posypání
    • tuk

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V mouce vytvoříme důlek, rozdrobíme droždí, pocukrujeme, zalijeme trochou vlažné vody a necháme "ožít". Pak dodáme ocet, sůl, kmín a zbytek vody a vypracujeme tužší těsto, které necháme kynout. Po asi 15 minutách znovu převálíme a necháme dokynout. Pak opět propracujeme, rozdělíme na 4 díly a každý lehce rozválíme - ne moc dotenka. Pokryjeme zelím a oba konce zatočíme směrem do středu. Naskládáme na vymazaný a moukou posypaný plech, necháme ještě asi 15 minut kynout a potřené studenou vodou vložíme do trouby předehřáté na 120 °C. Když začne kůrka růžovět, potřeme opět vodou, posypeme sýrem a dopečeme.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.