Závin na dva způsoby

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 250
      g tuk
    • hera
    • 250
      g tvaroh
    • 1
      lžíce ocet
    • 1
      ks vejce žloutek do těsta, bílek na potření závinů
  • Jablečná náplň na 1 závin:
    • 4
      ks jablka oloupaných a na hrubo nastrouhaných jablek
    • 1
      hrst rozinky omyté
    • 1
      hrst vlašské ořechy
    • skořice
    • cukr krupice dle chuti
    • 2
      lžíce máslo rozpuštěné - můžou být i plátky
    • 1
      lžíce strouhanka
  • Masová náplň
    • uzené maso nebo nasekané upečené
    • zelenina s kouskem másla
    • žampiony z konzervy
    • sůl
    • pepř mletý
    • podravka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku dáme na vál, uprostřed uděláme důlek, do kterého dáme ocet, žloutek, nastrouháme tuk, rozdrobíme tvaroh a zpracujeme vláčné těsto. Bochánek těsta rozkrojíme na 4 díly. Na pomoučeném vále rozválíme tence díl těsta do obdélníkového tvaru na délku plechu, šíře asi 25 cm.
2
Ten posypeme 1 lžící strouhanky, nakrájenými nebo nastrouhanými jablky, které dáme podelně doprostřed platu těsta. Jablka posypeme skořicí, cukrem, omytými rozinkami, ořechy a přidáme máslo. Opatrně přiklopíme podélně jednu a druhou stranu těsta na jablka a oba konce zahneme nahoru.
3
Závin položíme na tukem potřený a hrubou případně polohrubou moukou vysypaný plech. Takto uděláme postupně 4 záviny, které potřeme rozšlehaným bílkem a plech vložíme na trouby vyhřaté na 170 °C a pečeme 30 min. Povrch závinů má být upečený do zlatova. Jablečnou náplň můžeme nahradit masovou náplní.
Zařazení: Moučníky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.