Autor:

Závin na dva způsoby

Střední
Ingredience
Polohrubá mouka 250 g
Tuk 250 g
Hera  
Tvaroh 250 g
Ocet 1 lžíce
Vejce
žloutek do těsta, bílek na potření závinů
1 ks
Jablečná náplň na 1 závin:
Jablka
oloupaných a na hrubo nastrouhaných jablek
4 ks
Rozinky
omyté
1 hrst
Vlašské ořechy 1 hrst
Skořice  
Cukr
krupice dle chuti
 
Máslo
rozpuštěné - můžou být i plátky
2 lžíce
Strouhanka 1 lžíce
Masová náplň
Uzené maso
nebo nasekané upečené
 
Zelenina
s kouskem másla
 
Žampiony
z konzervy
 
Sůl  
Pepř mletý  
Podravka  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Mouku dáme na vál, uprostřed uděláme důlek, do kterého dáme ocet, žloutek, nastrouháme tuk, rozdrobíme tvaroh a zpracujeme vláčné těsto. Bochánek těsta rozkrojíme na 4 díly. Na pomoučeném vále rozválíme tence díl těsta do obdélníkového tvaru na délku plechu, šíře asi 25 cm. Ten posypeme 1 lžící strouhanky, nakrájenými nebo nastrouhanými jablky, které dáme podelně doprostřed platu těsta. Jablka posypeme skořicí, cukrem, omytými rozinkami, ořechy a přidáme máslo. Opatrně přiklopíme podélně jednu a druhou stranu těsta na jablka a oba konce zahneme nahoru. Závin položíme na tukem potřený a hrubou případně polohrubou moukou vysypaný plech. Takto uděláme postupně 4 záviny, které potřeme rozšlehaným bílkem a plech vložíme na trouby vyhřaté na 170 °C a pečeme 30 min. Povrch závinů má být upečený do zlatova. Jablečnou náplň můžeme nahradit masovou náplní.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Bylinkový koláč Koláče z křehkého těsta - sladké i slané recepty Články z

Komentáře k receptu: Závin na dva způsoby

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web