Zapékaný celer

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: macouch

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 450
      g celer
    • 1
      ks citronová šťáva
    • 30
      g máslo
    • 1
      ks cibule
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 300
      ml mléko
    • 1
      lžíce kapary
    • sůl
    • pepř mletý
    • 30
      g tvrdý sýr nastrouhaný - nejlépe ementál

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupaný celer rozkrojím na půl a nakrájím na plátky (asi 0,5 cm). Plátky dám do hrnce, zaliji vodou a citronovou šťávou a vařím na mírném plameni doměkka. Uvařený celer naskládám (trošku přes sebe) do hlubší žáruvzdorné nádoby. Na másle krátce osmažím cibulku (jen do změknutí), přimíchám mouku a smažím ještě minutu.
2
Pomalu přimíchám mléko. Pak pomalu vmíchám sýr a kapary a osolím a opepřím. Omáčku naleju na celer a v předehřáté troubě (190 °C) peču asi 15-20 minut, až je povrch zlatohnědý.
3
Obměna: plátky celeru proložím plátky uvařených brambor.
Zařazení: Pokrmy

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    12. 6. 2005 16:42

    to se dá jíst???

  • Marcela Vrabcová
    Marcela Vrabcová |

    24. 5. 2005 14:17

    Ten sýr je jen na ochucení té omáčky. Ale kdo má rád, může to celé ještě zasypat sýrem. Mám s těma poměrama u takových jídel trošku problém, protože to dělám od oka a podle nálady.

  • Anonym
    Anonym |

    24. 5. 2005 11:54

    toho sýra je opravdu 30g ???