Zapékané kotlety

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 20
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Vlastina

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      plátek vepřové kotlety nebo libová krkovička
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžička grilovací koření
    • 4
      plátek anglická slanina
    • 4
      plátek šunka
    • 4
      lžíce zeleninové lečo sterilované nebo mražené
    • 150
      g sýr
    • 150
      ml šlehačka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Krkovičku naklepeme, na obvodu nařízneme, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením. Na každou porci položíme plátek anglické slaniny, plátek šunky, lžící leča. Takto upravené kotlety dáme na pekáček, posypeme strouhaným sýrem, zalijeme šlehačkou a upečeme.
2
Podáváme s brambory nebo bramborovou kaší.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Kamila Tatíčková
    Kamila Tatíčková |

    9. 4. 2010 12:05

    Dělala jsem nedávno, jen místo šunky jsem dala klobásku. A můj chlap, když vylizoval talíř, tentokrát vůbec neprotestoval, že na něm zkouším "nějaké hokus-pokusy" :-) !

  • jiří martinek
    jiří martinek |

    20. 3. 2010 11:38

    Dneska určitě vyzkouším, manželka má narozeniny a tak něco dobrého jí určitě potěší. Děkuji za nápad!!

  • Bára Kratochvílová
    Bára Kratochvílová |

    17. 2. 2009 12:25

    Super MŇAMKA!!!

  • K R
    K R |

    14. 10. 2007 22:13

    vynikající i bez leča - můj muž ho nesnáší ... .)

  • Anonym
    Anonym |

    13. 10. 2007 18:37

    zkus jsem to s bramborem dole a fakt vinikajici vrele vsem doporucuju

  • Ilona Cooper
    Ilona Cooper |

    10. 10. 2007 16:18

    Vynikajici!

  • denda04 Zdenka
    denda04 Zdenka |

    27. 12. 2006 10:51

    tohle dělám tak ,že dám dolů do opekáčku brambory a na ně pokaldu maso může být ,kuře. kotlet bůček . krkovička a zeleninu a podleji trochu vodou je to super my tomu řikáme trojboj nebo dávám vše at si každý vybere maso

  • Fleur
    Fleur |

    1. 5. 2006 19:48

    MŇAMKA

  • Barbora Fraisová
    Barbora Fraisová |

    1. 5. 2006 12:36

    Pošušňáníčko :-).

  • Nová
    Nová |

    9. 3. 2006 14:41

    Anonymovi: myslím, že nevadí, když nedáte šlehačku, maso i zelenina pustí šťávu a anglická slanina tuk, můžete zakapat trochou vody nebo pivem

  • Anonym
    Anonym |

    8. 3. 2006 20:15

    Bude vadit kdyz nedam slehacku?

  • Stáňa Nová
    Stáňa Nová |

    5. 2. 2006 17:39

    Moc se mi povedlo, dík za recept

  • Vlastimila Vacková
    Vlastimila Vacková |

    4. 2. 2006 12:50

    Rychlé, dobré, dělám i ze stehenních kuřecích řízků

  • Ivča
    Ivča |

    20. 10. 2005 07:56

    Super inspirace na víkend.Dělám něco podobného,ale to lečo s anglickou tomu dá určitě šmrnc.

  • mája
    mája |

    17. 10. 2005 17:44

    také to dělám jak p.Alžběta a je to vážně moc dobrý

  • Alžběta
    Alžběta |

    17. 10. 2005 12:34

    Dělám něco podobného. Jen na naklepanou krkovičku pokrájím na kolečka cibuli a maso dávám do většího pekáčku, k masu totiž také přidávám nakrájené syrové brambory a peču všechno dohromady. Velmi dobré

  • Helena Fixová
    Helena Fixová |

    16. 10. 2005 12:54

    Dělám již několik let s malou úpravou, plátky masa prudce opeču a dávám na ně opečenou cibulku.

  • Anonym
    Anonym |

    15. 10. 2005 20:13

    Iva má pravdu, jdenoduchý a rychlý

  • Iva
    Iva |

    15. 10. 2005 18:13

    Fakt je to super. Je to jednoduchy a opravdu vyborny...

  • Alis
    Alis |

    13. 10. 2005 18:50

    Dobré a rychlé, příjemná večeře. Do šlehačky jsem přidala 1 rozmačkaný stroužek česneku a několik střiků sojovky

  • Vlasta Vencová
    Vlasta Vencová |

    7. 10. 2005 18:40

    Prosím o opravu, má být správně krkovičku naklepeme. Omlouvám se za chybu a prosím redakci o opravu. Děkuji

  • Alina
    Alina |

    5. 10. 2005 20:02

    Souhlasím s Ajou, dobré, rychlé

  • Aja
    Aja |

    4. 10. 2005 19:31

    Moc dobrá a jednoduchá večeře, moc jsme si pochutnali, šlehačku jsem neměla, tak jsem dala Tatra mléko grand a bylo to fajn. Lečo jsem měla ve sklenici sterilované

  • Nová
    Nová |

    4. 10. 2005 18:20

    Vypadá to pěkně, vyzkouším k večeři