Zapečené brambory s kuřecím masem

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 6
90 minut
2
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g kuřecí maso řízek
    • 8
      ks brambory
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      ks mozzarella
    • 1
      balíček eidam sýr
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory oloupeme a nakrájíme na malé asi 1-2 cm velké kostičky, maso nakrájíme na nudličky. Mozzarelu nakrájíme na malé kostičky. Vše promícháme dohromady spolu se solí a pepřem a dáme na vymazaný plech. Na vrch poklademe plátkový sýr a zalijeme smetanou.
2
Pečeme v troubě cca 45 minut, až bude sýr na vrchu do zlatohněda. Je lepší na posledních 15 minut trochu zmírnit teplotu. Můžete podávat se zeleninou nebo jen tak samotné.
Zařazení: Maso Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Karolína Szabó
    Karolína Szabó |

    24. 8. 2010 21:36

    na kolik stup%nů se to má péct???? :(:( dík

  • Iva Pěnkavová
    Iva Pěnkavová |

    9. 9. 2009 11:38

    jeden z nejžádanějších receptů doma , rychlé , málo nádobí a báječná ňamka, krom základních ingrediencí také dávám slaninu, olivy, sušená rajčata , gril.koření a mozzarely tedy více cca 2 , ale dělám od oka , také jako Michal 20-30 minut zapeču a pak šlehačka a plátkový sýr !!! dala samo 1 !

  • Vendula M.
    Vendula M. |

    22. 12. 2007 15:05

    basta :-) i nasemu prckovi (delala jsem to bez pepre) to mooooc chutnalo :-)

  • Michal
    Michal |

    28. 1. 2007 14:00

    Prave jsme dojedli :) Prisypal jsem silne kostky domaci anglicke, zampiony, balkansky syr, olivy a nakrajene susene rajcata v oleji - okorenil spetkou grilovaciho koreni. Po 20 minutach v troube jsem teprve pridal slehacku a platky syra a zapekal jeste 30min ... Bylo to super ;)

  • Pavlína Dvořáčková
    Pavlína Dvořáčková |

    6. 10. 2006 11:14

    Vyzkoušela jsem a je to opravdu super! Hlavně je to rychle připravené. Moc to chutnalo celé rodině.

  • Simona Burianova
    Simona Burianova |

    26. 5. 2005 12:52

    mnam mnam mnam