Zapečená vepřová panenka s chřestem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • vepřová panenka
    • sůl
    • koření
    • hladká mouka
    • chřest sterilovaný
    • eidam sýr
    • olej
    • vývar nebo bujón

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vepřovou panenku nakrájíme, naklepeme, osolíme, okořeníme a na rozehřátém oleji opečeme z obou stran. Když je panenka opečená, vyjmeme ji, poklademe chřestem a zakryjeme sýrem.
2
Do výpeku dáme trošku hladké mouky, opražíme a zalijeme vývarem. Když šťáva přejde varem, tak zpět přidáme maso a zakryjeme pokličkou, dokud se sýr neroztaví.
3
Vhodná příloha: vařené brambory, rýže.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Pavlína Svitáková
    Pavlína Svitáková |

    16. 1. 2006 09:09

    Včera jsem pekla.Skvělé.Chřest můžu na kila.Místo vepřového jsem použila kuřecí prsa,které jsem obalila ve směsi hl.mouky, orientálního koření,granulované cibule,soli. A při zapékání jsem přidala krájenou šunku.Mňam!!!