Wiener schwabenschnecken - recept z r. 1914

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • hovězí vývar v nouzi použijeme Masox
    • hlemýždi uvařené a rozmražené
    • 24
      ks ulity umyté a vyvařené
    • 1
      hřebíček
    • 3
      ks pepř mletý
    • 0,5
      ks cibule
    • 1
      stroužek česnek
    • majoránka
    • sůl
    • 5
      ks petrželová nať Pět stonků
  • Sardelové máslo
    • 250
      g máslo
    • 2
      ks žloutek
    • strouhanka
    • sardelová pasta v tubě (dle chuti)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hlemýždí tělíčka dáme do osolené vody, přidáme všechny přísady jemně pokrájené a vaříme ještě asi 1 hod. (může být i méně). Po varu je vyjmeme a usekáme na jemno.
2
Smícháme se sardelovým máslem. Každou ulitu naplníme jednou lžičkou vývaru a otvor ulity zaslepíme hrudkou směsi hlemýždího masa a sardelového másla. Dáme na pekáč na hlemýždě, a zprudka zapečeme v troubě do růžova (250 °C) na cca 10-15 min.
3
Sardelové máslo: máslo utřeme se sardelovou pastou (množství dle chuti) do hladka. Postupně přidáváme žloutky, a po utření zahustíme strouhankou. Konzistence jako tužší těsto.
Zařazení: Maso

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.