Autor:

Wiener schwabenschnecken - recept z r. 1914

Střední
Ingredience
Hovězí vývar
v nouzi použijeme Masox
 
Hlemýždi
uvařené a rozmražené
 
Ulity
umyté a vyvařené
24 ks
Hřebíček
Pepř mletý 3 ks
Cibule 1/2 ks
Česnek 1 stroužek
Majoránka  špetka
Sůl  
Petrželová nať
Pět stonků
5 ks
Sardelové máslo
Máslo 250 g
Žloutek 2 ks
Strouhanka  
Sardelová pasta
v tubě (dle chuti)
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

Hlemýždí tělíčka dáme do osolené vody, přidáme všechny přísady jemně pokrájené a vaříme ještě asi 1 hod. (může být i méně). Po varu je vyjmeme a usekáme na jemno.

Smícháme se sardelovým máslem. Každou ulitu naplníme jednou lžičkou vývaru a otvor ulity zaslepíme hrudkou směsi hlemýždího masa a sardelového másla. Dáme na pekáč na hlemýždě, a zprudka zapečeme v troubě do růžova (250 °C) na cca 10-15 min.

Sardelové máslo: máslo utřeme se sardelovou pastou (množství dle chuti) do hladka. Postupně přidáváme žloutky, a po utření zahustíme strouhankou. Konzistence jako tužší těsto.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Jitrnice Domácí zabijačka. Recepty na skvělé pochoutky Články z

Komentáře k receptu: Wiener schwabenschnecken - recept z r. 1914

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web