Vývar s mrkví a petrželkou

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks morková kost
    • 500
      g masové kosti
    • 2
      cibule
    • 1
      stroužek česnek
    • 500
      g mrkev
    • 0,3
      ks celer
    • 1
      petržel
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      svazek petrželka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kosti dobře opláchneme a osušíme. Cibuli a česnek oloupeme a nahrubo posekáme. Celer, petržel a jednu mrkev očistíme a nakrájíme na špalíky. Na rozehřátém oleji orestujeme cibuli, česnek a zeleninu. Zalijeme asi 1 1/2 l vody, přidáme kosti, uvedeme do varu a vaříme zhruba 90 minut. Zbylou mrkev očistíme a nařežeme ji na tenké proužky.
2
Polévku přecedíme a ochutíme solí a pepřem. Znovu ji přivedeme k varu, přidáme mrkvové proužky a asi 5 minut povaříme. Před podáváním polévku ozdobíme najemno posekanou petrželkou.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • elis herbrichová
    elis herbrichová |

    28. 9. 2007 12:13

    je to hnus