Volyňský guláš

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g hovězí plec
    • sůl
    • pepř mletý
    • 6
      lžíce sádlo
    • 2
      ks cibule středně velká
    • 1
      lžička mletá sladká paprika
    • vývar nebo voda
    • 2
      stroužek česnek
    • kmín
    • majoránka
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 200
      g brambory
    • 2
      ks paprika
    • 2
      ks rajčata
    • 2
      ks nakládané okurky menší

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na kostky, které osolíme a opepříme. Na části sádla osmažíme dozlatova drobně nakrájenou cibuli, přidáme maso, osmahneme je, přidáme mletou sladkou papriku a necháme ji zpěnit.
2
Potom vše zalijeme trochou vývaru nebo vody, přidáme česnek a kmín. Když je maso skoro měkké, vydusíme základ na tuk, zaprášíme jej moukou, osmahneme, znovu zalijeme vývarem a dusíme.
3
Nakonec přidáme pokrájené brambory a papriky, které jsme předtím podusili na sádle. Vše zvolna dusíme asi 10 minut, pak přidáme pokrájená rajčata a okurky, majoránku, znovu necháme přejít varem a potom odstavíme. Musíme dbát, aby omáčka před přidáním okurek a rajčat nebyla příliš řídká, protože okurky a rajčata obsahují mnoho vody a omáčku rozředí.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.