Autor:

Vínová jablíčka se skořicovou omáčkou

Střední
Těstíčko:
Bílé víno 150 ml
Rozšlehané vejce 2 ks
Polohrubá mouka
cca
200 g
Moučkový cukr 1 lžíce
Sůl
špetka
 
Omáčka:
Žloutek 4 ks
Cukr krupice
dle chuti, cca
40 g
Smetana ke šlehání 200 ml
Skořice - mletá
necelá
1 lžička
Ingredience
Jablka 3 ks
Citronová šťáva
- není nutná
 
Olej
na smažení
 
Ubrousek
na odkládání smažených jablíček
 

Postup přípravy:

Jablka oloupeme, odstraníme jádřince, nakrájíme na kolečka (1cm) a pokud nechceme, aby nám jablka zhnědla, pokapeme je citronovou šťávou.

Omáčka: v horké vodní lázni vyšleháme žloutky s cukrem do husté pěny. Poté necháme zvolna pěnu vychladnout. Smetanu vyšleháme dotuha (nepřešlehat!) a do ní vmícháme žloutkovou pěnu a skořici dle chuti.

Víno, vejce, cukr, sůl a mouku promícháme v hladké těstíčko, ve kterém namáčíme kolečka jablek a ihned smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Po osmažení odkládáme na ubrousek.

Jablíčka rozdělíme na talířky, na každý přidáme trochu omáčky, pocukrujeme moučkovým cukrem (není nutné), dozdobíme například meduňkou a podáváme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 4x)
Hříbkovo-bramborová polévka Slavnostní menu časopisu F.O.O.D. Články z

Komentáře k receptu: Vínová jablíčka se skořicovou omáčkou

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web