Vínová jablíčka se skořicovou omáčkou

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těstíčko:
    • 150
      ml bílé víno
    • 2
      ks rozšlehané vejce
    • 200
      g polohrubá mouka cca
    • 1
      lžíce moučkový cukr
    • sůl špetka
  • Omáčka:
    • 4
      ks žloutek
    • 40
      g cukr krupice dle chuti, cca
    • 200
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      lžička skořice - mletá necelá
    • 3
      ks jablka
    • citronová šťáva - není nutná
    • olej na smažení
    • ubrousek na odkládání smažených jablíček

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jablka oloupeme, odstraníme jádřince, nakrájíme na kolečka (1cm) a pokud nechceme, aby nám jablka zhnědla, pokapeme je citronovou šťávou.
2
Omáčka: v horké vodní lázni vyšleháme žloutky s cukrem do husté pěny. Poté necháme zvolna pěnu vychladnout. Smetanu vyšleháme dotuha (nepřešlehat!) a do ní vmícháme žloutkovou pěnu a skořici dle chuti.
3
Víno, vejce, cukr, sůl a mouku promícháme v hladké těstíčko, ve kterém namáčíme kolečka jablek a ihned smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Po osmažení odkládáme na ubrousek.
4
Jablíčka rozdělíme na talířky, na každý přidáme trochu omáčky, pocukrujeme moučkovým cukrem (není nutné), dozdobíme například meduňkou a podáváme.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.