Vídeňské houskové knedlíky

Hodnocení:

Moje:

30 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g houska staré
    • 40
      g máslo
    • 80
      g hrubá mouka
    • 2
      ks vejce
    • sůl
    • 0,3
      l mléko

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Housky pokrájené na drobné kostičky polijeme rozehřátém máslem a lehce promícháme. Vejce rozšleháme s mlékem a solí, nalijeme na housky, přidáme prosátou mouku, promícháme a necháme chvíli stát. Z těsta uděláme 8 knedlíků, vložíme je do vařící osolené vody a vaříme asi 10 minut. Při vaření je občas obrátíme. Uvařené knedlíky vyjmeme, rozkrojíme na půlky a podáváme.
Zařazení: Přílohy Knedlíky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • jindruch
    jindruch |

    17. 2. 2011 22:05

    Povedly se a byly dobré

  • Tereza T
    Tereza T |

    3. 1. 2011 10:34

    Opraveno, díky.

  • Hospodyňka
    Hospodyňka |

    30. 12. 2010 16:57

    Prosím o opravu množství mléka. O:-) Podle mého odhadu to může být nanejvýš čtvrtlitr, ale jeden litr URČITĚ ne... zase další tímto špatně použitelný recept. Ach jo. =-O

  • Pavlýsek
    Pavlýsek |

    7. 10. 2010 20:08

    Výborné, povedly se. Dávám k mým oblíbeným.

  • Beata Škanderová
    Beata Škanderová |

    1. 4. 2010 22:25

    Pán Jiří a pani Ladia, ďakujem za radu. Už mám všetko na internete naštudované, ale som prekvapená, že ani lekárka mi nedala nejakú brožúrku o tejto chorobe a len veľmi stručne nás oboznámila, čo sa môže jesť a čo nie.Myslíte, že nesmie jesť ani bezvaječné špagety posypané 30% syrom a zapečené v mikrovlnke?

  • Ladia -
    Ladia - |

    31. 3. 2010 08:29

    Vzhledem k použití dvou vajec není tento knedlík vhodný. Něco o jaterní dietě jsem kdysi sepsala sem: http://www.recepty.cz/zajimavost.asp?id_zajimavost=JNMRGOC5

  • recepty 73
    recepty 73 |

    31. 3. 2010 07:13

    Beato,při infekční mononukleoze musíte dodržovat (váš syn) jaterní dietu(jako u žloutenky).Prostě vařit to,co nezatíží játra-vyhledejte si na netu:Jaterní dieta.Doporučuje se také čaj z ostropestřce mariánského....Jiří

  • Beata Škanderová
    Beata Škanderová |

    30. 3. 2010 22:41

    Dobrý večer, prosím Vás, neviete mi poradiť, či sa tieto knedlíky môžu jesť pri infekčnej mononukleóze? Minulý týždeň túto chorobu totiž potvrdili môjmu 19-ročnému synovi. Som zúfalá, lebo neviem, čo mu mám variť. A neviete mi poradiť nejaké recepty? Ďakujem Vám a prajem všetkým príjemné prežitie veľkonočných sviatkov.

  • Michaela Honzíková
    Michaela Honzíková |

    2. 2. 2010 17:06

    Uvařila jsem je v pátek a ohromila i tchána který konečně uznal že se se mnou jeho syn nemá zle:D děkuji jsou opravdu skvělé

  • Rostislav Březný
    Rostislav Březný |

    25. 12. 2009 12:16

    Dnes jsem dělal knedlíčky k husičce se zelím a jsou super!

  • Jitka Brožová
    Jitka Brožová |

    2. 12. 2009 14:29

    Knedlíky se podařily a sklidily úspěch. Vřele doporučuji a dávám za 1.

  • michal jakouš
    michal jakouš |

    23. 11. 2009 12:21

    vyborné varene ve vode priste zkusim paru

  • Roman Raba
    Roman Raba |

    28. 10. 2009 15:25

    Knedlíky jednoduché a překvapivě chutné. 1.

  • Petra Seibertová
    Petra Seibertová |

    23. 10. 2009 20:56

    Dávám za 1***! Lepší knedlíky jsem dosud nejedla.Vařila jsem 15 min. ve vodě,další várku zkusím na páře.

  • Helena Urbánková
    Helena Urbánková |

    10. 10. 2009 19:05

    Tento recept je rychlý a výborný zároveň. Vařila jsem knedlíky na páře a byly krásně nadýchané.Hodnotím je za 1.

  • Václav Šorf
    Václav Šorf |

    18. 9. 2009 10:05

    test2

  • Václav Šorf
    Václav Šorf |

    18. 9. 2009 10:05

    test

  • Beata Škanderová
    Beata Škanderová |

    9. 9. 2009 22:35

    Robila som asi 3 krát a vždy sa mi podarili. Sú výborné a nikdy sa nerozvarili. Ale na to množstvo žemlí som musela pridať trocha viac masla aj mlieka. Hodnotím 1.

  • Jonathan 007
    Jonathan 007 |

    18. 7. 2009 13:18

    Dnes jsem dělal a maximální spokojenost. Do vody bych se je bál dát, ale na páře 15-18 min a jen se po nich zaprášilo. Dávám za jedna

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    18. 12. 2008 13:56

    Jane, ta voda musí opravdu vařit !!!!! než tam dáte knedlíky.A další věc - ono záleží i na kvalitě mouky - těsto nesmí být zas až tak utažené - tedy tvrdé a tuhé

  • Jan Heřman
    Jan Heřman |

    18. 12. 2008 10:10

    dělal jsem vš podle návodu ve finále se mi rozpadli proč?

  • Petra Humlíčková
    Petra Humlíčková |

    4. 11. 2007 16:52

    Dělala jsem knedlíky poprvé a tyto jsou krásně načechrané.Mňamka!Vařila jsem je také 15 minut a byly akorát.

  • Lenka Kristová
    Lenka Kristová |

    3. 10. 2007 19:48

    Výborné knedlíky, dávám za 1. Souhlasím s Di, dají se jíst ke všem omáčkám i špenátu a chuť je na rozdíl od kupných umělohmotných skvělá.

  • Di
    Di |

    3. 10. 2007 17:42

    Zapomněla jsem dodat, že kulaté knedlíky vařím na páře cca 20 minut - tak nehrozí, že se rozvaří!

  • Di
    Di |

    3. 10. 2007 17:40

    Tyto knedlíky asi nemohou nadchnout toho, kdo je zvyklý na kynuté houskové knedlíky, kde téměř není houska. Já jsem příznivcem tuhých knedlíků a léta jsem je dělávala z knemixu nebo podobné směsi. Ovšem do té doby, než jsem objevila tento typ knedlíků. Od té doby jiné nedělám, už jsem zkoušela dát do nich petrželku, pažitku i nakrájený pórek a vařenou mrkev. Vše nám chutnalo, k omáčce (například svíčkové) i pečenému masu.

  • Táňa Petrášová P.
    Táňa Petrášová P. |

    30. 4. 2007 13:33

    Knedlíky chutnají opravdu jinak, ale chutnaly nám a pro mě jsou vzpomínkou na prázdniny u babičky, která je taky dělávala. Přidala jsem taky petrželku:o) A hlavně nezaberou moc času, když se nedávají kynout. Děkuji

  • Iva Bednarova
    Iva Bednarova |

    27. 3. 2007 13:54

    no tak ja nevim,ale me ty knedliky ani trochu nenadchly,nevim jestli je to houskami,nebo moukou,nebo tim ze ty kdendliky nemaj s klasickym knedlikem nic spolecneho,ale me proste zklamaly,chutnaly proste jako uvareny housky,a k omacce se vubec nehodi :-(

  • Pavla Opravilová
    Pavla Opravilová |

    7. 3. 2007 16:35

    Jsou opravdu dobré, jen je třeba je vařit déle - cca. 15. minut.

  • Verena
    Verena |

    2. 11. 2006 08:38

    Budu dělat v neděli ke svíčkové, zkusím přidat zelenou petrželku, pro oko. Už se moc těším.

  • Václav FRONĚK
    Václav FRONĚK |

    1. 11. 2006 14:29

    Celé léto trávím s manželkou na chatě odkud si vždy přivezu od sousedů několik receptů a mezi nimi (AŽ NYNÍ JE PROBÍRÁM)byl i recept téměř stejný jako Váš.Na chatě byl vyzkoušen a uznán všemi jedlíky jako vynikající.Já nejsem docent,ale přez cent- takže jsem knedlíkový.Jak je ten svět malý ?!

  • Lenka
    Lenka |

    27. 8. 2006 19:16

    Zijem v Zrichu a chcela som znamych prekvapit svieckovou omackou,ku ktorej mi chybali knedliky. Po precitani receptu som si nebola ista, ci to moze byt tak chutne. Bola som skutocne prekvapena, ze v tak kratkej chvili mozem pripravit tak super knedliky.Typ: Housky treba nakrajat na skutoene male kusky a nevarila som ich vo vode, ale v slabom bujone. Po vychladnuti sa mozu trochu osmazit. Chutia vyborneDoba varenia skutocne 15 min.

  • Jana
    Jana |

    22. 6. 2006 23:40

    Take ziju v USA a prave hledam nejaky jednoduchy recept na knedliky kde neni potreba kvasnic, takze je hned zitra vyzkousim. Doufam ze se povedou, protoze jsem jeste nikdy knedliky nedelala:-)))

  • Monika Soller
    Monika Soller |

    22. 6. 2006 21:40

    Ziji v Americe a uvarit dobry knedlik je narocne.Pouzila jsem Gold medal mouku a musim rict, ze knedliky byly velice chutne. Nikdy v Cechach jsem knedliky sama nedelala, vzdycky to bylo v rukach me maminky nebo babicky. Ale musim rict, ze jsem byla se svym dilem spokojena. MOc dekuji.

  • Michaela Bernatova
    Michaela Bernatova |

    17. 3. 2006 10:59

    musim rict, ze tyto knedli mi doma prosly, bydlim ve Vidni a jsou to opravdu ty prave videnske knedliky

  • Ivo Za
    Ivo Za |

    21. 11. 2005 14:53

    hm fakt geniální jen ten čas nesouhlasí je to potřeba alespoň 15 min. vařit.JINAK MOHU DOPORUČIT!!!

  • Martina H.
    Martina H. |

    17. 11. 2005 15:51

    fakt moc dobré, udělala jsem je k játrové omáčce - mňam !!

  • Anonym
    Anonym |

    14. 10. 2004 10:33

    Výýýýýýýýýborný