Verzere

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 350
      g polohrubá mouka
    • 100
      ml rostlinný olej
    • 100
      ml voda
  • Náplň
    • 1
      sklenice kysané zelí
    • cibule
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      ks vařená vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • šalvěj
    • bazalka
    • máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme zelí, osolíme, opepříme, ochutíme šalvějí a bazalkou. Podusíme asi 15 minut. Přimícháme nasekaná vejce.
2
Přísady na těsto vymísíme, těsto rozdělíme na poloviny. Jednu část vyválíme na čtverec asi 20x20 cm, do středu dáme náplň a přikryjeme druhou vyválenou polovinou těsta. Okraje zahneme, potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme v mírně vyhřáté troubě.
3
Po upečení potřeme máslem.
4
Poznámka: verzere je čtvercový moldavský piroh se zelím.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.