Autor:

Vepřové řízky v bramboráku

Střední
Ingredience
Vepřové kotlety 4 ks
Sůl 1 špetka
Worcestrová omáčka 1 lžíce
Brambory 750 g
Česnek 4 stroužek
Polohrubá mouka 150 g
Vejce 2 ks
Rostlinný olej
na smažení
 
Paprika
zelená, červená a žlutá
3 ks
Olivy 1 hrst
Mrkev 1 ks
Mandarinky
může být i kompot
2 ks
Ananasový kompot 1 plechovka

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Z nastrouhaných brambor slejeme přebytečnou vodu, přidáme sůl a rozetřený česnek (obojí dle chuti), vajíčka a polohrubou mouku a dobře rozmícháme. V této směsi pak obalujeme naklepané, posolené a několika kapkami worchestrové omáčky okořeněné kotletky (je dobré je nechat před obalováním v ledničce 1 hod proležet, naskládané na sobě). Smažíme na dobře rozpáleném oleji. Pokud bude málo rozpálený, budou se chytat na pánvičku. Dopředu si připravíme na kolečka nakrájené barevné papriky, jimiž ozdobíme kolem dokola mělký talíř. Do každého kolečka umístíme jinou zeleninu nebo ovoce tak, aby kontrastovala s barvou papriky (jemně struhanou mrkev, olivy...). Doprostřed pak položíme do zlatova osmažený řízek. Jí se to i očima.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1
Hříbky na cibulce s topinkou Víkendové menu pro chalupáře Články z

Komentáře k receptu: Vepřové řízky v bramboráku

Komentáře

  1. Vavřinec   22.01.2016 | 12:00 | reagovat |

    Nemusite se bat, ze vam maso zustane nedodelane. Muzete pouzit i kureci, kruti, nebo do testicka zabalit hermelin(rozkrojit podelne na dve1/2), nevytece. Delam to u nas v restauraci denne a lidem to moc chutna.

  2. Martin   09.01.2016 | 12:13 | reagovat |

    Dobrý recept, žena mě za oběd odměnila sladkým polibkem :-)

  3. Ján   08.02.2012 | 17:16 | reagovat |

    Nie je "Worchestrová omáčka" ale "Worcestrová omáčka".

  4. Aryapavel   30.10.2010 | 13:15 | reagovat |

    Přidal jsem do nich jednu papričku jalapeño. K tomu salát z rukoly, pórku a nakládaných baby kukuřiček. Byl to excelentní oběd.

  5. Jiří Šara   03.05.2010 | 18:47 | reagovat |

    Jen maso obalit v mouce a jinak je to vynikající..

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web