Vepřové na zázvoru s hruškou - minutka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g vepřové maso . plec, panenka, kýta
    • 1
      lžíce zázvor čerstvý, nastrouhaný
    • 1
      stroužek česnek - nastrouhaný
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      lžíce olej
    • 250
      g hrušky - oloupané, bez jádřince, cca

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso pokrájíme na kostičky (nudličky), dáme do mísy, osolíme a opepříme, přidáme nastrouhaný zázvor a česnek, sojovou omáčku, olej a solamyl. Vše dobře promícháme a necháme alespoň hodinu odpočinout. V pánvi rozpálíme trochu oleje a masovou směs zprudka restujeme za občesného promíchání. Když nám maso začně zlátnout, vsypeme k němu do pánve na kostičky (nudličky) pokrájené hrušky a vše společně dorestujeme doměkka.
2
Nakonec směs ještě zastříkneme sojovou omáčkou, promícháme a podáváme s bramborovou přílohou nebo rýží.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jana Němcová
    Jana Němcová |

    13. 10. 2016 12:11

    Děkuji za recept. Nepatříme do zrovna nejmladší generace a tak to bylo pro nás celkem nezvyklé, ale pochutnali jsme si opravdu velmi.

  • Zvalová
    Zvalová |

    6. 2. 2014 15:54

    Vřele doporučuji, bylo to moc dobré a taky rychlé, určitě se k receptu vrátím.

  • Růženka
    Růženka |

    2. 5. 2013 21:51

    Velikánská dobrota, pro dva toho bylo docela dost, ale stejnak nic nezbylo <3