Vepřová roláda III.

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg vepřová kýta
    • sůl
    • pepř mletý
    • 150
      g anglická slanina nebo prorostlý bůček
    • 10
      ks žampiony
    • 4
      ks vejce
    • 2
      ks párky
    • 1
      ks cibule
    • sádlo
    • drcený kmín

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vepřovou kýtu si necháme u řezníka rozkrojit na plát, doma ho naklepeme, osolíme,opepříme a poklademe plátky anglické slaniny.
2
Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené žampiony, osolíme a okmínujeme. Když se odpaří voda a houby se opečou, zalijeme je vejci, promícháme a necháme srazit.
3
Vychladlou vaječnou směs naneseme na slaninu a na povrch rozložíme nožičky párků. Roládu opatrně svineme a zajistíme provázkem. Vložíme ji do pekáčku na trošku rozehřátého sádla, mírně na povrchu osolíme, podlijeme sběračkou vody a v horké troubě pozvolna pečeme, aby se maso nepálilo.
4
Občas přelijeme výpekem, podlijeme a obrátíme.
5
Nakrájíme na plátky a podáváme s různými přílohami.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.