Autor:

Vařená buchta

Snadné
Ingredience
Hera 1 ks
Polohrubá mouka
2,5
3 sklenice
Cukr krupice 2 sklenice
Voda 1 sklenice
Kakao 3 lžíce
Vejce 4 ks
Prášek do pečiva 1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Heru, sklenici vody, cukr, 3 lžíce kakaa dáme do hrnce, přivedeme k varu a 3 min. povaříme(mícháme).
Pak sundáme z plotny a dáme vychladnout.
Vejce rozšleháme, nalijeme do nich vychladlou uvařenou směs (musí být opravdu vychladlá!), přidáme mouku s práškem do pečiva.
Těsto dáme na plech a zvolna upečeme.
Upečení vyzkoušíme nejlíp špejlí.
Hotové se dá sypat jen cukrem, případně i polít čokoládou apod.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Reklama
Jste dobrá kuchařka? Zkuste recept na oříškovou baklavu Články z

Komentáře k receptu: Vařená buchta

Komentáře

  1. Anna   09.12.2014 | 11:42 | reagovat |

    Já mám už hodně let podobný recept,jen odleju hrnek směsi zvlášt a až je buchta upečená posypu kokosem nebo nasekanýma ořechama a naleju odloženou směs.Buchta je vláčná a s ořechama výborná. :-)

  2. Alice Lebedová   02.10.2008 | 16:36 | reagovat |

    Je to super buchta, peču ji již léta a vždycky má úspěch!Kromě chvilky chladnutí té vařené směsi je hned hotová a upečená taky rychle. Nakonec sypu kokosem a vypadá výborně!

  3. Jarmila   07.09.2007 | 10:23 | reagovat |

    Tuto buchtu znam take posypanou kokosem, jednou jsem neodhadla mnozstvi cukru (dala jsem ho mene), nemelo to tu spravnou chut, tak jsem buchtu rozkrojila na pul a pomazala rybizovou marmeladou. Vysledek byl skvely a chutny!

  4. josef Wrobel   05.07.2006 | 20:58 | reagovat |

    tuto buchtu dělám s trouchou obměny i pravidelně a všem velice chutná. Přidávám ještě vanilkový cukl. Nevařím jen rozpustím tuk,vodu,cukr a kakao. Až to trochu vychladne odliju asi třičtvrtě hrnku této hmoty můžu přidat vanilkový cukr . do ostatního přidám mouku vajíčka a prášek do pečiva. Po upečení na teplý koláč naliju hmotu z hrnku / vsákne do celé buchty a je velice měkká / ihned ještě mokrý povrch posypu buď kokosem, nebo strouhanými ořechy.

  5. Anonym   04.07.2006 | 16:09 | reagovat |

    tuto buchtu znám, s čokoládou a se šlehačkou ...výborná

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte! Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte!
Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout
Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu! Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web