Vaječný koňak - jednoduchý od babičky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks žloutek
    • 4
      plechovka kondenzované mléko
    • 0,3
      l hnědý rum dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žloutky (dobře zbavené bílku i s "uzlíkem") rozšleháme s mléky, přilejeme rum a naplníme do flašek. Je dobré nechat ho 48 hodin uležet.
Zařazení: Nápoje
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Krakatice
    Krakatice |

    27. 12. 2016 19:17

    Málo rumu! Jinak dobrý.

  • MartikK
    MartikK |

    30. 12. 2011 12:49

    Výborný koňak, určitě je dobré ho nechat uležet, jak je psáno v receptu.

  • Lenka Goldová
    Lenka Goldová |

    16. 12. 2007 17:08

    Dělala jsem ho poprvé v životě,a mohu říct,že je vynikající.Akorát mám strach,aby se nezkazil,když ho dělám týden před štědrým dnem.

  • Yanna69
    Yanna69 |

    30. 12. 2005 13:12

    Tak ten je Mňam. Dělám ho každý rok 2x na Vánoce a na Velikonoce, nejlepší je z domácích vajec, normálně ušlehat šlehačem. Přidávám ještě tak 0,5 dcl meruňkovice, a je to úplně nej...