Uzená polévka s rýží

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      l vývar
    • 100
      g rýže
    • 100
      g uzené maso - vařené
    • 1
      ks cibule
    • olej
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžíce pažitka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na trošce oleje opražíme rýži, přidáme nakrájenou cibuli, orestujeme, podlejeme částí vývaru, osolíme, opepříme a dusíme do měkka. Z trošky oleje a mouky uděláme zásmažku, zalejeme zbylým vývarem, povaříme. Přidáme podušenou rýži, na kostičky nakrájené maso, pokud je třeba, dochutíme. Před podáváním posypeme pažitkou.
Zařazení: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Chytrák Vartoš
    Chytrák Vartoš |

    4. 5. 2013 11:54

    Nejhorší polévka na světě!!! :-X :-X :-X :-(

  • viki
    viki |

    20. 3. 2013 14:35

    tak si ji uvar kiki a neprud tady. Tady se pise o ryzove a ne knedlickove polivce :-D :-|

  • Charles
    Charles |

    26. 11. 2010 11:38

    :-( :-( :-( :-( :-) :-) :-) :-) :-) :-) super polévka :-) :-) :-) :-) :-) =-O =-O :'( :'( <:-) <3 <3

  • kiki 14
    kiki 14 |

    29. 10. 2010 12:09

    no to je dobrá ale já mám ráda knedlíčkovou ta je o hodně lepší <3

  • recepty73
    recepty73 |

    27. 10. 2010 08:23

    ...a přidávám ještě drobně pokrájenou zeleninu ;-) ,aby se i oko potěšilo :-)

  • recepty73
    recepty73 |

    27. 10. 2010 08:21

    Tu už jsme neměli strašně dlouho :-(,ale je to výborná záležitost:-)

  • marie nezlakova
    marie nezlakova |

    7. 1. 2010 09:45

    Také nezahušťuji,patří i bez zápražky k našim nejoblíbenějším.

  • Alena Gotvaldová
    Alena Gotvaldová |

    17. 9. 2009 23:15

    Zdravější varianta je bez zahuštění, zato se zeleninou (kořenová, cibulka, česnek a nať závěrem). Do vývaru zkuste dát vařit 2-3 kuličky nového koření.

  • Hela -
    Hela - |

    20. 2. 2008 19:24

    Dělám stejně, jen bez zásmažky, cibuli vhodím k uzenému, aby se vyvařila a přidávám celou mrkev, kterou pak nakrájím. Bílá rýže,uzené, zelená petrželka a mrkev vypadají barevně moc hezky.

  • bernardi
    bernardi |

    20. 2. 2008 15:49

    Momentálně používám váš recept na uzenou polévku. Už se line po kuchyni vůně uzeného masa, používám uzené žebra,věřím že bude holčičkám chutnat.

  • Jana Chmelařová
    Jana Chmelařová |

    7. 6. 2007 17:12

    Zásmašku jsem také nedělala,přidala jsem česnek, masox.pohanku. kostičky brambor.Manžel se nemohl dojest.

  • Jiří B
    Jiří B |

    27. 1. 2007 14:51

    Klasická uzená jakou dělala mamina .-) Konečně jsem si jí udělal taky :) Přidal jsem trochu česneku, zásmažku jsem nedával, byla akorát.

  • Brujo
    Brujo |

    7. 1. 2007 19:05

    Doporucuji pridat pohanku brambor na kosticky:-)

  • luckymili
    luckymili |

    5. 4. 2006 23:17

    Tuhle polévku doma milujeme, ale myslím že zásmažku při dobrém vývaru vůbec nepotřebuje, ale česnek, ano. Dobrá je také s krupami.