Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4x
1 1 5
Autor:

Uzená polévka s rýží

Snadné
Ingredience
Vývar 1 l
Rýže 100 g
Uzené maso - vařené 100 g
Cibule 1 ks
Olej  
Hladká mouka 2 lžíce
Pepř mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Pažitka 1 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Na trošce oleje opražíme rýži, přidáme nakrájenou cibuli, orestujeme, podlejeme částí vývaru, osolíme, opepříme a dusíme do měkka. Z trošky oleje a mouky uděláme zásmažku, zalejeme zbylým vývarem, povaříme. Přidáme podušenou rýži, na kostičky nakrájené maso, pokud je třeba, dochutíme. Před podáváním posypeme pažitkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 4x)
Reklama
Guacamole avokádový dip IQ menu nejen pro vaši hlavu Články z

Komentáře k receptu: Uzená polévka s rýží

Komentáře

  1. kiki 14   29.10.2010 | 12:09 | reagovat | závadný

    no to je dobrá ale já mám ráda knedlíčkovou ta je o hodně lepší
    <3

    1. viki   20.03.2013 | 14:35 | reagovat | závadný

      tak si ji uvar kiki a neprud tady. Tady se pise o ryzove a ne knedlickove polivce :-D :-|

  2. recepty73   27.10.2010 | 8:21 | reagovat | závadný

    Tu už jsme neměli strašně dlouho :-(,ale je to výborná záležitost:-)

    1. recepty73   27.10.2010 | 8:23 | reagovat | závadný

      ...a přidávám ještě drobně pokrájenou zeleninu ;-) ,aby se i oko potěšilo :-)

  3. marie nezlakova   07.01.2010 | 9:45 | reagovat | závadný

    Také nezahušťuji,patří i bez zápražky k našim nejoblíbenějším.

  4. Alena Gotvaldová   17.09.2009 | 23:15 | reagovat | závadný

    Zdravější varianta je bez zahuštění, zato se zeleninou (kořenová, cibulka, česnek a nať závěrem). Do vývaru zkuste dát vařit 2-3 kuličky nového koření.

  5. Hela -   20.02.2008 | 19:24 | reagovat | závadný

    Dělám stejně, jen bez zásmažky, cibuli vhodím k uzenému, aby se vyvařila a přidávám celou mrkev, kterou pak nakrájím. Bílá rýže,uzené, zelená petrželka a mrkev vypadají barevně moc hezky.

1 2 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X