Autor:

Usporné vaření rýže

Střední
Ingredience
Rýže
Jeden díl
 l
Voda
Dva díly
 
Sůl  
Koření
Dle vlastní chuti
 

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy, Rýže

Přivést k bodu varu, přikryté pokličkou, pak plotýnku vypnout a nechat 25 minut. Pokličku nikdy nezvednout. Pokud po této době není rýže dostatečně měkká, můžete přidat 1 lžíci vody a opět přivést do varu a vypnout, ponechat přikryté 5 minut.

Rýže je perfektně uvařená, nepřilepená k hrnci a ušetříte tepelnou energii.

<BR>Předpis jsem dostala před 15-ti lety z originální čínské restaurace.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1-
4.67 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 3x)

Komentáře k receptu: Usporné vaření rýže

Komentáře

  1. Barbora Polakova   01.03.2006 | 23:04 | reagovat | závadný

    Velmi dobry recept,uplne som nadsena,od dnes varim ryzu iba tymto sposobom.

  2. Jitka Malinová   20.02.2006 | 14:37 | reagovat | závadný

    Vařím podobně, vyzkoušejte jako koření 1/4 cibule a 4 zrnka hřebíčku, nádherná vůně.

  3. Alena Hanusová   20.02.2006 | 12:59 | reagovat | závadný

    Já vařím rýži také skoro stejně.Jen po bodu varu ještě chvíli vařím. A také dávám do peřin. Jen mám ráda ještě bobkový list a 2 kuličky nového koření a pepře. Mohla bych jí jíst o samotnou.

  4. Karolina Kostkova   12.06.2005 | 0:49 | reagovat | závadný

    Jaky druh ryze takto pripravujete? Radeji nez bilou loupanou mam hnedou natural ryzi, ani ta nebude tvrda?

  5. Marta   11.06.2005 | 20:08 | reagovat | závadný

    Pro Gabiku, opsáno z Receptur teplých pokrmů,synova učební pomůcka.Dušená rýže:rýži několikrát propláchneme studenou vodou,potom spaříme, znovu propláchneme a necháme okapat.Rozpustíme tuk, přisypeme rýži,lehce osmahneme a zalijeme horkou vodou.Osolíme vložíme cibuli s napíchaným hřebíčkem, zvolna přivedeme k varu, přikryjeme poklicí a dusíme do měkka.Vždy mi utekla, když jsem přikryla.Vařím viz výše.A maminka mě učila, nikdy po přidání vody rýži nemíchat!!!Připalovala by se, prý.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web