Autor:

Vaření kečupu

Snadné
Ingredience
Rajčata 3 kg
Cibule 1/2 kg
Cukr krystal 460 g
Ocet 4 dl
Sůl 2 lžíce
Feferonka 6 ks
Bobkový list 5 ks
Nové koření
pár kuliček
 
Pepř celý
pár kuliček
 
Vaření kečupu

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy

Rajčata s cibulí nakrájíme, přidáme ocet, cukr, sůl, koření a feferony. Vaříme do zhoustnutí (asi 2 hodiny). Potom rozmixujeme, propasírujeme přes cedník a uvedeme znova do varu. Ještě horké lijeme do sklenic.
Vydrží i 3 roky a proti kupovanému kečupu má tu výhodu, že neobsahuje škrob a konzervanty. Také přidáním kari koření dělám kari kečup, a s trochou česneku a více feferonkami dělám kečup Palivec.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1-
4.67 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 3x)

Komentáře k receptu: Vaření kečupu

Komentáře

  1. Radka   05.08.2014 | 8:48 | reagovat | závadný

    Neni 4 dl octu moc? Dekuji

  2. Milky_rasta   10.09.2013 | 16:22 | reagovat | závadný

    Snadné a výborné :) přesně takový recept jsem potřeboval po sklizni rajčat :) díky a přidávám foto

  3. Renata Kolářová   09.07.2007 | 18:47 | reagovat | závadný

    Abych nemusela u plotny stát dvě hodiny a čekat až vyvře přebytečná voda, tak kečup chvíli povařím a pak do hrnce ponořím způlky cedník a naběračkou přebytečnou šťávu odeberu. Po vychladnutí dám šťávu do kelímků a zamrazím, používám ji pak pod pečené maso, nebo do polévek.

  4. Anonym   25.06.2007 | 16:37 | reagovat | závadný

    Máte tu plno receptů na nápaditá a neobvyklá jídla, tak také nám všem můžete vložit recept na vaření kečupu :)))))))

  5. Karel Prokopič   25.06.2007 | 16:17 | reagovat | závadný

    Já dělám kečup léta úplně jinak Kečup je krásně hustý, nepřipálený. Když mi pošlete nějaký pěkný recept (nápaditý, neobvyklý), tak Vám zašlu návod jak na to. Čestné pionýrské. e-mail: Prokopic.Karel@seznam.cz

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web