Vaření kečupu

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      kg rajčata
    • 0,5
      kg cibule
    • 460
      g cukr krystal
    • 4
      dl ocet
    • 2
      lžíce sůl
    • 6
      ks feferonka
    • 5
      ks bobkový list
    • nové koření pár kuliček
    • pepř celý pár kuliček

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rajčata s cibulí nakrájíme, přidáme ocet, cukr, sůl, koření a feferony. Vaříme do zhoustnutí (asi 2 hodiny). Potom rozmixujeme, propasírujeme přes cedník a uvedeme znova do varu. Ještě horké lijeme do sklenic.
2
Vydrží i 3 roky a proti kupovanému kečupu má tu výhodu, že neobsahuje škrob a konzervanty. Také přidáním kari koření dělám kari kečup, a s trochou česneku a více feferonkami dělám kečup Palivec.
Zařazení: Přílohy
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jana
    Jana |

    6. 10. 2014 11:12

    www.nakupnicentrum.cz/?d=6335

  • Radka
    Radka |

    5. 8. 2014 08:48

    Neni 4 dl octu moc? Dekuji

  • lála
    lála |

    10. 9. 2013 18:17

    4x ocet :-\

  • Milky_rasta
    Milky_rasta |

    10. 9. 2013 16:22

    Snadné a výborné :) přesně takový recept jsem potřeboval po sklizni rajčat :) díky a přidávám foto

  • Renata Kolářová
    Renata Kolářová |

    9. 7. 2007 18:47

    Abych nemusela u plotny stát dvě hodiny a čekat až vyvře přebytečná voda, tak kečup chvíli povařím a pak do hrnce ponořím způlky cedník a naběračkou přebytečnou šťávu odeberu. Po vychladnutí dám šťávu do kelímků a zamrazím, používám ji pak pod pečené maso, nebo do polévek.

  • Anonym
    Anonym |

    25. 6. 2007 16:37

    Máte tu plno receptů na nápaditá a neobvyklá jídla, tak také nám všem můžete vložit recept na vaření kečupu :)))))))

  • Karel Prokopič
    Karel Prokopič |

    25. 6. 2007 16:17

    Já dělám kečup léta úplně jinak Kečup je krásně hustý, nepřipálený. Když mi pošlete nějaký pěkný recept (nápaditý, neobvyklý), tak Vám zašlu návod jak na to. Čestné pionýrské. e-mail: Prokopic.Karel@seznam.cz

  • Miroslava Severová
    Miroslava Severová |

    22. 6. 2007 12:15

    No asi musím taky přidat na feferonkách, kečupu vařím každým rokem spoutu, vždy mám ještě do další sklizně a je fakt, že maminka říká že by mohl být ostřejší.

  • Zuzana Šindlerová
    Zuzana Šindlerová |

    21. 6. 2007 13:41

    Ten Anonym jsem byla já, nevím, proč mě to vykoplo, omlouvám se.

  • Anonym
    Anonym |

    21. 6. 2007 13:05

    Mirko, já mám dávku na 1,5 kg rajčat 7 jablek, 5-8 cibulí a 3 feferonky. Naše děcka jsou na tento kečup tak zvyklí, že už minimálně 10 let nechtějí jiný a když k nám přišla snacha, prvního půl roku jsem jí kupovala Hellmans, teď už taky nechce jiný. Máme rádi pikantní, ale zase až tak moc ostrý mně nepřijde.

  • Miroslava Severová
    Miroslava Severová |

    21. 6. 2007 09:46

    Někdy místo cibule dám 2-3 větší letní jablka, také pěkně zahustí.Jinak 6 feferonek to se mi zdá dost, no ale chlapi radši ostřejší, že ?