UHO

Hodnocení:

Moje:

35 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      ml hovězí vývar
    • 1
      lžíce rajský protlak
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 3
      lžíce máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř celý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Připravíme si hotový vývar a necháme ho vychladnout. Mezitím si ze dvou lžic másla a hladké mouky připravíme v kastrolku tmavou jíšku, kterou zředíme za stálého míchání studeným vývarem, přivedeme k varu, přidáme rajčatový protlak, osolíme a zvolna vaříme za občasného míchání asi 30 minut.
2
Hotovou omáčku dochutíme pepřem, solí a pro zjemnění vmícháme zbývající máslo.
3
Dobrá a velmi rychlá omáčka.

Komentáře k receptu

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    7. 4. 2013 20:25

    UHO - to je UNIVERZÁLNÍ HN´ĚDÁ OMÁČKA ? :-D