Uherské kuře

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
90 minut
4
porce
neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • sůl
    • 2
      lžíce červená paprika
    • pepř mletý
    • 4
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 3
      ks paprika červená, žlutá a zelená
    • 2
      ks rajčata
    • 100
      g pršut
    • 250
      ml červené víno
    • 2
      lžíce zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře rozčtvrtíme a obalíme ve směsi mleté papriky, mouky, soli, pepře. Opečeme ze všech stran na oleji dozlatova a vyjmeme. Na výpeku opečeme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme na nudličky nakrájené papriky, na kostičky nakrájená rajčata a na proužky nakrájený pršut.
2
Opečeme, zalejeme vínem, přidáme porce kuřete a přikryté dusíme asi 40 minut. Porce kuřete vyjmeme, šťávu zahustíme smetanou a prohřejeme, ale už nevaříme.Podáváme s rýží a kuře přelejeme šťávou.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Zdeňka
    Zdeňka |

    20. 3. 2007 13:13

    Terezko,právě jsem dočetla všechny Vaše "pršutové"recepty a všechny vypadají skvěle.Protože s pršutem žádné zkušenosti nemám,těším se,že to vyzkouším.